Kidobod a dióhéjat? Akkor állj meg és olvasd el ezt! Kiderült, hogy a kukába kerülő kemény héjuk több érdekes módon is felhasználható szépségápolásra. Nem kerül semmibe, de garantálja a kielégítő eredményt.

Fotó: Pixabay/pictavio

A dió tagadhatatlanul a legtáplálóbb dió, erős héjba burkolva, de Tudtad, hogy ezeknek a dióféléknek az összetétele, héja és héja tele van tápanyagokkal, amelyek számos otthoni gyógymódban, kozmetikumban és élelmiszerben felhasználhatók?. Íme néhány egyszerű és költséghatékony módszer a dióhéj újrafelhasználására.

Dióhéj. Számos értékes összetevő forrása

A dió természetesen gazdag antioxidánsokban, ásványi anyagokban, E-, B6-vitaminban, folsavban, fehérjében, vízben, szénhidrátokban és rostokban, hogy csak néhányat említsünk. A tápanyagokhoz hasonlóan, A dióhéj antioxidánsokat és bioaktív növényi vegyületeket, például fenolsavakat, tanninokat és flavonoidokat tartalmaz, amelyek egészségesek és teljesen ehetőek. A szakértők szerint a dió héjának eltávolítása után minden ehető. A héjak azonban kemények és ehetetlenek, de olyan tápanyagokat is tartalmaznak, amelyek egyszerű és érdekes módon újrahasznosíthatók.

Imádni fogja a dióhéj szokatlan újrafelhasználásának módjait

Napjainkban egyre gyakrabban alkalmazzák a természetes és kíméletes szépségápolási módszereket, amelyeket édesanyáink és nagymamáink is gyakran ismertek és szerettek. Az ilyen módszerek alkalmazásának előnyei közé tartozik az alacsony előkészítési költségek és a kíméletes hatások. És mi több, gyakran mindig kéznél lesz az összes szükséges termék.

  • Természetes bőrradír dióhéj alapú. A dióhéjakat először mozsártörővel összetörjük, majd durvább porrá daráljuk. Keverj össze mindent rizsliszttel és kávéporral, majd adj hozzá E-vitamin olajat és glicerint. Használja ezt a házi készítésű bőrradírt bármikor.
  • A dióhéj újra felhasználható a szájhigiénia fenntartásához és a fogkő megszabadulásához. A maradék dióhéjból könnyedén készíthetsz szájvizet, és kicserélheted a boltban vásárolt. Vegyünk 1 csésze dióhéjat, törjük össze és tegyük egy 3 csésze vízzel megtöltött serpenyőbe. Adjunk hozzá friss mentaleveleket, egy csipet sót, és várjuk meg, amíg a keverék felforr. Tárolja üvegben, és használja házi szájvízként.
  • Ha szeretnéd sötétíteni a hajszíned és elrejteni a szürke tincseket, a hajfestés természetes módja a dióhéj használata. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a kapott szín az eredeti árnyalattól függően világosbarnától egészen sötétbarnáig terjed. Törjük össze a dióhéjat és forraljuk körülbelül fél óráig, majd hagyjuk kihűlni és leszűrjük. Vigye fel a hajra, várjon legalább egy órát, majd öblítse le.

Szerkesztőség Szenvedély benned.

Kapcsolódó cikkek:

A kommunizmus idején minden nőnek a kozmetikai táskájában volt. Úgy működik, mint a botox a ráncokon

„Heti 150 tojást ettem.” Azt mondja, mire késztette