Nem fogod elhinni, hogyan kell enni almát, hogy minél több jótékony anyaghoz jusson

Nem csak nálunk mondják, hogy aki naponta megeszik egy almát, elveszi az orvosok munkáját. De hogyan kell helyesen fogyasztani, ha támogatni szeretné a bélrendszer egészségét?

Valószínűleg hallott már a bél mikrobiomáról, ha még nem, akkor az alábbiakban elmagyarázzuk a fogalmat. És pont ezzel kapcsolatban leszögezik, hogy nem csak az a fontos, hogy mit, hanem az is, hogyan eszik. Szóval hogyan egyél almát, hogy a béled meghálálja?

Hogyan tároljuk az almát, hogy minél tovább friss maradjon?

Ragyogó gyümölcs

Egy alma sok mindenre képes, próbáljuk meg egy mondatban összefoglalni a leglényegesebbet. Amikor álmodsz napi egy alma, segít megvédeni a szervezetet a gyulladásoktól, immunitást, vértisztulást, emellett hozzájárul a súlycsökkentéshez, szabályozza az emésztést, stabilizálja a vércukorszintet, serkenti a vese-, izom- és agyműködést, megköti a mérgező anyagokat és eltávolítja azokat a szervezetből. És megfiatalít!

Miért enni héjas almát?

Hagyományos és könnyen beszerezhető gyümölcsünk számos vitamint, ásványi anyagot, antioxidánst, rostot és egyéb hasznos anyagokat tartalmaz. Leginkább a bőrben található meg, ezért fogyasztás előtt nem ajánlott az almát meghámozni.

A bél mikrobióma
A belek több mint ezer különféle baktériumtörzsnek, valamint vírusoknak, gombáknak és más mikroorganizmusoknak adnak otthont. Ez pedig a bélmikroflóránk vagy a bélmikrobiómunk, amelyet második agynak is neveznek. Jelentősen befolyásolja az immunitást, segíti a tápanyagok emésztését. Összetétele számos betegséghez köthető, mint például a 2-es típusú cukorbetegség, a szív- és érrendszeri betegségek, de az autizmus, a túlsúly és az elhízás, a depresszió és más egészségügyi szövődmények, köztük az allergiák is.
Ahhoz, hogy a bélmikrobióma stabil legyen, rendszeres mozgásra és megfelelő étrendre egyaránt szüksége van. Elegendő rost fogyasztásával és nyers élelmiszerek vagy baktériumtörzseket megőrző eljárásokkal tartósított termékek fogyasztásával (például fermentáció).

Mi a helyzet a belekkel?

Egy közönséges alma (de valójában egy egész) több mint 100 millió baktériumot tartalmaz, amelyek jótékony hatással vannak szervezetünkre, és különösen a belekre. Ezekkel a baktériumokkal foglalkoztak a Grazi Műszaki Egyetem Környezeti Biotechnológiai Intézetének tudósai. Mit találtak?

Különbséget jelent, hogy milyen almát akarsz enni. A bioalma lényegesen nagyobb mikrobiális diverzitást kínál, mint a hagyományosan termesztett alma. De ez várható volt. Figyelem, nem a mennyiségről beszélünk, hanem a baktériumok sokféleségéről. A bioalmában azonban az egészséges baktériumok a húsban vannak a legváltozatosabban képviselve, míg a hagyományosan termesztett almában a héja a legjobb. Azonban annak érdekében, hogy a legjobbat juttathassa a belekbe, egészben kell enni az almát, beleértve a magot is. És egy szár. Ideális nyersen, mert a hőkezelés elpusztítja az egészséges baktériumokat és más hasznos mikroorganizmusokat is.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche