Nem mossa ki az ágyneműt, és négy év után először mosta ki a fürdőszoba padlóját. „Minek?”

Milyen gyakran kell felmosni a padlót vagy az ágyneműt? Egy nő bevallotta, hogy ezt legfeljebb néhány évente egyszer csinálja. Módszerei, vagy inkább azok hiánya megdöbbentőek. Ő maga úgy véli, hogy nem szabad foglalkozni a takarítással. A szakértők és édesanyja más véleményen vannak.

A 47 éves, Biggleswade-ből származó Rachel bevallotta, hogy nemrég feltörölte a konyha és a fürdőszoba padlóját. Ezen nem lenne semmi meglepő, kivéve, hogy először tette ezt a járvány óta, ami legalább négy éve. – Miért is foglalkozzunk a takarítással? – teszi fel a kérdést a The Sunnak adott interjújában.

Már négy éve nem mosott padlót. „A nőket mindig elítélik.”

Nem a padló az egyetlen hely Rachel lakásában, amelyet egy ideje nem takarítottak. A nő bevallotta, hogy ő is ritkán mossa ki az ágyneműt, és nem cseréli a vécékefét. Állítása szerint ezzel megkíméli vagyonát, ugyanakkor semmilyen módon nem károsítja a piszkos felületeit. Bár lakása tisztának és rendezettnek tűnik, az igazság teljesen más. – A nőket mindig elítélik, ha nem tökéletes háziasszonyok” – ismerte el, hozzátéve, hogy az embereket nem szabad érdekelni. Ha kiönt valamit, vagy kiönti magát, egyszerűen letörli egy ronggyal, vagy menet közben felsöpri. Anyukája, Susan, aki minden nap aprólékosan kitakarítja a mosdókat, a WC-ket és a padlót, más véleményen van.

Nem cseréli az ágyneműt vagy a WC-kefét sem. Rengeteg pénzt és környezetet takarít meg

A rendszeres takarítás ellenére Rachel meg van győződve arról, hogy az ő lakása még mindig tisztább, mint sokan mások. Mindig leveszi a cipőjét, mielőtt bemegy, és nincs olyan kutyája, aki baktériumokat hozna a házba. Bár nem mossa ki az ágyneműt és nem cseréli ki a párnákat, nem küzd az atkákkal és az ágyi poloskákkal. – Teljesen egészséges vagyok – állítja, hozzátéve, hogy az immunrendszere fantasztikus. A nő elárulta, hogy sok takarítási döntését a környezettel és pénzügyeivel kapcsolatos aggodalmak motiválják. Elmondása szerint sok cég javasolja például a WC-kefe havonta cseréjét, mert többet akarnak eladni belőle.

Ezen nem lenne semmi meglepő, kivéve, hogy először tette ezt a járvány óta, ami legalább négy éve.
Fotó: Pixabay/stevepb

Milyen gyakran kell felmosni a padlót és az ágyneműt? Gondoskodj az egészségedről

Az ágyneműre és a padlóra (főleg a konyhában és a fürdőszobában) rendszeresen gondoskodnunk kell. Az ágynemű közvetlenül érintkezik bőrünkkel, ha nem tisztítjuk rendszeresen, többek között allergiához is vezethet. Ideális esetben legalább kéthetente egyszer meg kell mosni, kivéve, ha házi kedvencek alszanak nálunk (hetente egyszer), vagy megfázunk (akár naponta). Ami a padlót illeti, az is számos baktérium és kórokozó forrása, ezért érdemes hetente egyszer, lehetőleg rendszeresen mosni.

A kintről vagy a fröccsenő WC-ből származó ételmaradékok, sár és kosz csak a jéghegy csúcsa. Ezenkívül az elégtelen rendszeres tisztítás végül tönkreteheti. Ha környezetbarát akar lenni, és nem szeretne további termékeket vásárolni, az ágyneműt és a padlót természetes módon, például mosással vagy ecetes vízben történő mosással ápolhatja. Pénzt takarít meg, és egyszerre gondoskodik a környezetről.

Szerkesztőség Szenvedély benned.

Kapcsolódó cikkek:

Olyan fényes a padló, hogy egy légy se száll rá? Vegyen ki egy tablettát a konyhából, és oldja fel vízben

Ezek a golyók jobban tisztítják a padlót, mint a folyadékok! Két darab elég, és padlója tisztán fog ragyogni csíkok nélkül

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche