Mindenki szereti a sajttortát, és mindenki ismeri. Leggyakrabban ünnepekre vagy családi ünnepekre készül. Nehéz felkészüléssel és hosszú várakozással hozható összefüggésbe. De ezúttal más a helyzet. 20 percet vesz igénybe az elkészítése, és nem kell hozzá sütő.

Fotó: shutterstock/GreenArt

A sajttorta olyan sütemény, amelyet egyesek minden nap megehetnek. Különböző módon tálalják és készítik, és minden háznak más receptje van ehhez a különlegességhez. A klasszikus receptet szinte mindenki ismeri, de a főtt változat még a legnagyobb ínyenceket is meglepheti. Miért? Mindezt az elkészítési mód miatt, ami nagyon eltér a klasszikustól.

A serpenyőben elkészített sajttorta gyorsabb, és nem kell hozzá sem mixer, sem sütő. Nem kell mást tenni, mint összekeverni néhány hozzávalót, ráönteni a sütire, és hűtőbe tenni. Már két óra elteltével élvezheti az ízét.

Főtt sajttorta receptje

Hozzávalók:

 • 1 kg őrölt félzsíros túró,
 • 3 tojás,
 • 3/4 csésze cukor,
 • egy csomag vaníliás cukor,
 • 250 g vaj,
 • 2 csomag krémpuding,
 • csomagoló keksz.

Elkészítés módja

 1. Az elkészített formát óvatosan kibéleljük sütőpapírral. Az aljára helyezzük el a sütiket úgy, hogy az egész felületet befedjék.
 2. A túrót egy nagy lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és felverjük a tojásokat. Helyezze közepes lángra, és alaposan keverje össze a tartalmát, amíg teljesen össze nem áll. Óvatosan figyelje meg az edényben lévő túrót, nehogy megégjen.
 3. Amikor a keverék felforrósodott, folyamatos keverés mellett adjunk hozzá két csomag pudingot. Keverje újra erőteljesen, hogy a krémből eltávolítsa a csomókat. Amikor látja, hogy a túrós keverék bugyog, vegye le az égőről, tegye félre, és keverje újra.
 4. A kész túrós keveréket a tepsibe öntjük. Lapáttal simítsuk el a tetejét. A sajttortát legalább 2 órára a hűtőbe tesszük. A sajttortának ekkorra kell elkészülnie. Ha lehetséges, hagyd állni egy éjszakán át.
 5. Ennyi idő elteltével a tortát bevonhatjuk csokikrémmel vagy megszórhatjuk porcukorral. A friss gyümölcs jól működik ebben a szerepben. Jó étvágyat!

Szerkesztőség Szenvedély benned.

Kapcsolódó cikkek:

Dédnagymamám gyümölcsöt szedegetett, aztán tortát csinált belőle. Ez gyerekkorom finomsága

Mézes torta – egy recept rövid tészta krémmel. Az édességet egy réteg szilvalekvár töri meg