Darált sertéshúsgombóc ízletes és tápláló ételek. Sok fehérjét és zsírt tartalmaznak, és jól passzolnak zöldségsalátákhoz vagy főtt burgonyához. Sajnos nem mindig lehet megsütni anélkül, hogy a közepe nyers lenne. Ezt azonban megkerülheti.

Fotó: shutterstock.com/Alex Bogatyrev

A nyers hús egy sertéshúsgombóc közepén nemcsak undort kelt, de emésztési zavarokat vagy egyéb gyomorproblémákat is okozhat. Érdemes tehát utánajárni, mire figyeljünk, hogy a fasírtokat mindig a végéig sütjük.

A darált húsgombóc esetében a hőkezelés a jó íz, valamint a látvány szempontjából is meghatározó. A barnás-arany bevonat gyönyörűen néz ki és fogyasztásra ösztönöz. Mit kell tennie, hogy mindig elérje ezt a hatást?

Ügyeljen erre a részletre, és mindig egyen finom darált húsgombócokat

Gyakorlatilag bármilyen húsból – pulyka, csirke vagy marha- és sertéshúsból – készíthet darált húsgombócot. Másik a sütés szempontjából fontos szempont az olaj minősége vagy olívaolajat, valamint a serpenyőt.

A húsgombócokat mindig forró olajba kell helyezni egy serpenyőben. Ez biztosítja, hogy a hús vagy a csomagolás azonnal lekerüljön, és a hús ne essen szét. Ezenkívül a húsgombócok ne feküdjenek túl szorosan a serpenyőben, mert előfordulhat, hogy sütés helyett pörkölt és levet enged ki. A megfelelő égőteljesítmény beállítása azonban kulcsfontosságú.

Milyen teljesítményre állítsam az égőt darált húsgombóc sütésekor?

A serpenyőt és az olajat teljes teljesítményre beállított égőn kell felmelegíteni. Csökkentse a teljesítményt minimálisra, és várjon körülbelül 10 másodpercet, mielőtt behelyezi a húsgombócokat. Ezután elkezdheti sütni.

A darált húsgombócokat mindkét oldalukon 5 percig sütjük, távolságot tartva közöttük és ügyelve arra, hogy ne égjenek le. Egy perccel azelőtt, hogy eltennéd a serpenyőt, körülbelül egy percre letakarhatod fedővel, hogy a benne lévő hús biztosan jól átsüljön.

Az biztos, hogy az egyik darabot felvághatja, és győződjön meg róla, hogy az étel készen áll, mielőtt a tányérra tálalja. Az említett szabályok kissé megterhelőek lehetnek, de az első sütés és az említett szempontok figyelembevétele után mindenképpen megszokássá válnak, és lehetővé teszik, hogy mindig ízletes és sült darált húsgombócokat készítsünk.

Szerkesztőség Szenvedély benned.

Kapcsolódó cikkek:

Hogyan kell kiolvasztani a húst, hogy ne romoljon meg? Ez a legjobb módszer és érdemes használni

A lédús cseh stílusú marhahús elolvad a szájban. Kedvenc desszertfeltéttel tálaljuk