Nem tudtad, hogy lehetséges: hogyan kell lefagyasztani a bazsalikomot úgy, hogy megőrizze ízét

Nem tudtad, hogy lehetséges: hogyan kell lefagyasztani a bazsalikomot úgy, hogy megőrizze ízét

Elmondtuk, hogyan kell helyesen csinálni. Most megosztjuk a bazsalikomlevelek téli lefagyasztásának helyes módját.

A bazsalikom nagyon népszerű fűszer a főzés során. Ételekhez, szószokhoz és italokhoz használják. A szakácsok megtanulták lefagyasztani a bazsalikomot, hogy még télen is megízleljék az aromás ételeket. Együtt elmondjuk, hogyan kell megfelelően lefagyasztani a bazsalikomot, hogy megőrizze minden tulajdonságát.

Hogyan kell lefagyasztani a bazsalikomot

A zöldek tartósításához áztassuk 30 percre hideg vízbe. Ezt követően öblítse le folyó víz alatt. Helyezze az ágakat papírtörlőre, hogy megszárítsa a zöldeket a felesleges nedvességtől.

A bazsalikom fagyasztható egész ágak és külön levelek formájában, vagy apróra vágott bazsalikomként egy késsel vagy turmixgéppel. A zöldek elkészítése után kis adagokban zsákokba tesszük. Olyan részekre csomagoljuk, hogy minden csomag egy-egy adag bazsalikomot tartalmazzon.

A bazsalikom fagyasztás előtt blansírozható. Ehhez vizet forralunk, a bazsalikomot szitára helyezzük, majd a zöldeket forrásban lévő vízbe engedjük 5-10 másodpercre. Ezután a bazsalikomot azonnal jeges vízzel töltött edénybe helyezzük.

Szárítsa meg a blansírozott bazsalikomot papírtörlőn, és tegye edényekbe vagy zacskókba, amelyekben meg fog fagyni. Azt is elmondtuk, hogyan kell ezt elektromos szárítógép nélkül megtenni.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche