Az észak-európai nők gyakran lenyűgözőek szépségükben, és természetes fényű, gyönyörű bőrükről ismertek. Így nem meglepő, hogy egyre többen kapnak ihletet a bőrápolási rutinjukból, és elhagyják a koreai bőrápolási módszereket. Tudja meg, mely szépségtrendeket érdemes átvenni Skandináviából.

Fotó: shutterstock.com/CandyBox Images

Mivel Szlovákia sokkal közelebb van Skandináviához, mint Koreához, inspirálnunk kell bőrápolási tanácsaikból, amelyek jobban beválik a szláv bőrünket, mint az ázsiai módokon. Ez annak köszönhető, hogy Skandinávia zord éghajlata nálunk is előfordul, például télen, és hogy az északi nőkkel közös a fakó arcbőrünk és hajlamosak vagyunk túlérzékenységre. Íme bőrápolási tippek, amelyekkel kiegészítheti rutinját.

Az S-beauty meghódítja a világot. Miben különbözik a koreai bőrápolástól?

A K-beauty az utóbbi időben veszít népszerűségéből S-szépség, amely sok nő szívét meghódította. A skandináv bőrápolási stílus egyre nagyobb hírnevet szerez, mert abban különbözik a többitől jól illeszkedik a minimalizmus és a hulladékcsökkentés irányzataihoz, ha szépségről van szó.

Svédek, dánok és általában a norvégok nem használnak több vagy több lépést a bőrápolásban, bőrük mégis ragyogóan és egészségesen ragyog. Megjelenésük titka mindössze négy kozmetikai termék és hideg víz használatában rejlik. Érdemes tehát utánajárni, hogy milyen a skandináv módon a ragyogó és gyönyörű bőrért.

Tekintse meg ezt a bejegyzést az Instagramon

Mathilde Gøhler (@mathildegoehler) által megosztott bejegyzés

A bőrápolásban elengedhetetlen a minimalizmus

Az S-beauty trendnek megfelelően mindenekelőtt nem kellett volna több tucat különféle kozmetikumot használniuk. Felejtsük el tehát azt a sok kozmetikai flakont, ami a szekrényeken porosodik, és ami megtölti a fürdőszobánkat.

A skandináv nők a teljes minimalizmusra törekednek vásárláskor. Szerintük mindössze négy kozmetikai termék szükséges a bőrápoláshoz, amelyek az egészséges bőr alapját képezik:

  • arctisztító
  • jó hidratáló
  • antioxidáns szérum
  • szemkrém

A kis mennyiségű kozmetikumnak köszönhetően a minőségre összpontosíthatunk, és gazdag és tápláló anyagokkal látjuk el bőrét. Az is fontos, hogy a hidratáló krémünk elegendő omega-3 zsírsavat tartalmazzon, amelyek hidegen sajtolt olajokból és vajokból származnak. Ezek az alkatrészek nekünk segítenek helyreállítani a bőr sérült lipidrétegét, és puhává és rugalmassá teszik azt még a kemény tél során is.

Tekintse meg ezt a bejegyzést az Instagramon

A Vogue Scandinavia (@voguesscandinavia) által megosztott bejegyzés

Antioxidánsok a bőrünk megóvására

Az igazi az antioxidánsok a kincs, amelyben a skandinávok leginkább hisznek. Állítólag védik a bőrt a környezetszennyezés és az UV-sugárzás okozta korai öregedéstől.

ha ha elég korán kezdjük el az antioxidánsok használatát, akkor hatékonyan késleltethetjük a kollagén lebomlását és megőrzi bőre rugalmasságát hosszú éveken át.

Az északi országokban az antioxidánsok gazdag forrása eperfa, amely számos krém, szérum és maszk kedvelt összetevője. Ráadásul ott is népszerű C vitamin. Amellett, hogy a tengeri moszat erős antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik, amelyek a tenger közelsége miatt rendkívül népszerűek Skandináviában. Kulcsszerepet játszanak a bőrápolásban, mert nemcsak a bőröregedés ellen hatnak, hanem csillapítják az irritációt és hidratálják a bőrt.

Tekintse meg ezt a bejegyzést az Instagramon

Elsa❤️ (@hoskelsa) által megosztott bejegyzés

A hideg víz szépséget ad

Az S-bőrápolás következő lépése a használat hideg víz. Ez összefügg azzal a ténnyel a hideg meghosszabbítja a bőrsejtek élettartamát, és így lassítja az öregedési folyamatokat.

A víz alacsony hőmérséklete felgyorsítja a vérkeringést, melynek köszönhetően több vér jut el a szövetekhez, ellátva azokat oxigénnel és értékes tápanyagokkal. Ezért nem meglepő, hogy a nők ezen a területen gyakorolják a hideg fürdőt, de a bőr tisztítása során hideg vízzel is leöblítik az arcot.

A test ápolása belülről is

A skandinávok erről nem feledkeznek meg a siker, vagyis a szép bőr megőrzésének kulcsa nem csak a külső ápolás, hanem a belső testápolás is.

Étlapjukon ezért vannak az első helyen tengeri halamelyek esszenciális omega-3 és omega-6 zsírsavakban gazdagok és amelyek biztosítják erős haj és egészséges, hidratált bőr.

Ráadásul az északi nők a hidratálásra is odafigyelnek. Az erre épülő étrend-kiegészítőket is szeretik kollagénamit használnak orálisan és amely a krémekkel ellentétben valóban csökkentik a ráncokat. Gyakran egy pohárral is kezdik a napot almaecettel elkevert víz.

@adriannakras

Podstawy połężyni twarzy 😇 #pielegnacjatwarzy #świądonapielęgnacja #pielęgnacja #podstawypielegnacji

♬ Lo-Fi analóg ütem – Gloveity

Ami a sminket illeti – minimalista

A skandináv nők nagyon hasonlítanak a francia nőkhöz a sminkhez való hozzáállásukban, mert te is olyan vagy, mint ők nem szenvednek vastag sminkrétegtől az arcon és hívj fel bőrhibák elfogadása.

Ha a smink mellett döntenek, mindig olyat választanak, amely könnyed összetételű, természetes és ragyogó megjelenésű. Ennek a trendnek a gyakorlata figyelhető meg a közösségi média felületein, ahol gyakran láthatunk olyan skandináv nőket, akik inkább felfedik szeplőiket, pírjaikat és anyajegyeiket, mintsem vastag sminkmaszkkal fedjék le őket.

Szerkesztőség Szenvedély benned.

Kapcsolódó cikkek:

Itt az ideje, hogy rövidre vágd a körmeidet! A legdivatosabb ősz manikűr? Röviden: ezt viselik a sztárok

59 éves volt, amikor elkezdett rúdtáncolni. Ma 72 éves, és világbajnok