A mosás első ránézésre az egyik legegyszerűbb háztartási munka. A gyakorlatban azonban nem tudjuk pontosan, hogy az egyes textíliákat milyen hőmérsékleten kell kimosni. A legjobb példa erre az ágynemű. A szakértőnek nincs kétsége afelől, hogy melyik program a legjobb.

Naponta sok időt töltünk az ágyban, ezért gondoskodnunk kell a higiéniájáról. A friss és illatos ágynemű garantálja a jó alvást. Rendszeresen, lehetőleg 2-3 hetente cserélni kell. Nem elég azonban csak úgy bedobni a párnahuzatot a mosógépbe, beleönteni a folyadékot, és a legrövidebb programot beállítani. A hőmérséklet nagyon fontos az ágyneműk mosásakor. Sokan nem tudják, hogy ennek milyennek kell lennie.

Hány fokon kell ágyneműt mosni? 40 C fok a rossz válasz

A legtöbben 40 C fokon mossuk ágyneműinket, mert azt gondoljuk, hogy ez elég magas hőmérséklet ahhoz, hogy megszabaduljunk a poratkáktól és a szennyeződésektől. Sajnos ez egyáltalán nem így van.a szennyest 60 fokon kell mosni a hosszú mosási üzemmódban (több mint két óra), hogy az izzadtság, a haj, a por és más szennyeződések eltávolítása biztosított legyen – mondta az ágyneműbolt szakértője, John Ryan a Ryan By Designtól a the-express.com-nak adott interjúban.

Az anyag miatt a matracbetéteket alacsonyabb hőmérsékleten kell mosni.. – Nagy koncentrációjú tölteléket tartalmaznak, például gyapjút, puha poliésztert vagy aprított habot – tette hozzá a szakértő. A 40 fokos hőmérséklet és a legkevesebb centrifugálás lesz a legjobb a felsőrészek mosásához.

Hogyan kell mosni az ágyneműt a mosógépben? Öblítő helyett öntsön a kamrába

Az ágyneműt a ruháktól és a törölközőktől külön kell mosni, mivel teljesen más követelményeket támaszt. Ne kombinálja a különböző anyagból készült párnahuzatokat. A szatén lepedők tönkremennek, ha együtt mossa őket a flanel lepedőkkel. Mindenképpen különítse el a színeket. A fehér párnahuzatokat külön mossa a színes párnahuzatoktól. Mielőtt a párnahuzatokat a mosógépbe teszi, fordítsa ki őket, és zárja be a cipzárakat és a gombokat. Lágyító helyett néhány evőkanál ecetet is tehet a mosógépbe. Ez eltávolítja a kellemetlen szagokat és hatékonyan eltávolítja a szennyeződéseket.

Kapcsolódó cikkek:

Hogyan fehérítsük ki a szürke ágyneműt? Egyszerű házi gyógymód az ágynemű fehérítésére

Olyan ágyneműt szeretne, mint egy drága fürdőben? Mindig így mosd ki. Ez a szállodatulajdonosok kedvenc szabadalma.