NYÁR, MELEG, SMINK: a „dögös” smink titkai, amivel semmi sem fog vérezni vagy tönkretenni a megjelenésedet

NYÁR, MELEG, SMINK: a „dögös” smink titkai, amivel semmi sem fog vérezni vagy tönkretenni a megjelenésedet

Még a legmelegebb időben is mindannyian istennőnek akarjuk érezni magunkat ragyogó bőrrel és gyönyörű sminkkel. De ez nagyon nehéz, mert szó szerint néhány órával a bőrápoló termékek alkalmazása után a bőr elkezd zsírosodni, és a kozmetikumok egyszerűen „lecsepegnek” az arcról. Természetesen sok nő úgy dönt, hogy nem használ dekoratív kozmetikumokat nyáron, de vannak helyzetek, amikor a smink nélkülözhetetlen.

Ma SZERETNEK megosztani néhány praktikus tippet a melegben való sminkeléssel kapcsolatban. A nyári smink egyszerű szabályaival többé nem fog idegeskedni, hogy valami nem a tervek szerint alakul!

► 1. szabály. Sminkelés előtt alaposan tisztítsa meg a bőrt. Egy hidratáló maszk és egy könnyű arcmasszázs nem árt. A hidratáló krém felvitele után ne feledkezzen meg az alapvető nyári szabályról – védje bőrét az ultraibolya sugárzástól speciális fényvédők segítségével.

► 2. szabály. Sminkelés előtt alaposan tisztítsa meg a bőrt. Egy hidratáló maszk és egy könnyű arcmasszázs nem árt. A hidratáló krém felvitele után ne feledkezzen meg az alapvető nyári szabályról – védje bőrét az ultraibolya sugárzástól speciális fényvédők segítségével.

NYÁR, MELEG, SMINK: a „dögös” smink titkai, amivel semmi sem fog vérezni és nem rontja el az arculatát - 1. fotó

► 3. szabály. Hívja fel a figyelmet először az ajkakra. Fényes rúzs finom árnyalatokban – korall vagy fukszia, balzsam vagy könnyű fényes mentaolajjal, amely nem tapad össze és enyhén hűt, ebben az esetben segít. Érdemes még odafigyelni a matt rúzsra, ami nem kenődik el, és ceruzával kiemelni az ajkak kontúrját.

► 4. szabály. Nyáron a szemed többnyire a napszemüveg alatt rejtőzik, ezért ne terheld túl a szemhéjadat árnyékokkal. Szükség esetén azonban érdemesebb tartós krémes árnyékokat választani. Ilyenkor érdemesebb vízálló szempillaspirált használni – így biztos lehet benne, hogy nem fog lebegni, és nem hagy sötét nyomokat a szem alatt.

► 5. szabály. Az arc felesleges fényének eltávolításához és a smink korrigálásához jobb, ha speciális mattító törlőkendőt használ.

NYÁR, MELEG, SMINK: a „dögös” smink titkai, amivel semmi sem fog vérezni és nem rontja el az arculatát - 2. fotó

Fotó: freepik

► 6. számú szabály. Jobb, ha áttetsző, mattító hatású púdert választunk. Csak ne kend be vele az egész arcod, hanem „vezető” mozdulatokkal vigye fel. Végül a hatás megszilárdítása érdekében előnyben részesítse az ásványi port vagy a fixáló spray-t. Ezeknek a termékeknek a fő előnye, hogy nem tömítik el a pórusokat, és biztonságosan rögzítik a sminket. Ami a pirosítót illeti, meleg időben ne használjunk száraz pirosítót – a krémes arcpírt sokkal könnyebb turmixolni.

► 7. szabály. A szemöldök formázásához jobb, ha átlátszó gélt használ. A ceruza nem tartós, és könnyen elkenődik, amint izzad az arc.

Kövesse ezeket az egyszerű tippeket, és még a legmelegebb napokon is felülmúlhatatlan lesz! Azt is javasoljuk, hogy tájékozódjon, hogyan kell csinálni – ez olyan egyszerű, de mindig megfelelő. Egy amerikai sminkszakértő korábban több titkot is megosztott.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche