Nyári alma üvegben: Nagyanyáink így készítették belőle a rétes alaplétét

Ön az almás ételek szerelmesei közé tartozik? Így készítsük elő az almát az alapléhez. Csak reszeld le őket, és tedd üvegekbe. Ha időhiányod van, csak nyúlj a polcba, és máris van egy házi félkész termék, amiből gyorsan elővarázsolhatsz például egy illatos rétest. Ezenkívül az alma számos vitamint és egyéb anyagot tartalmaz, amelyek jelentősen javítják az emberi egészséget, erősítik az immunitást és a stressz ellen is hatnak.

Forrás: Youtube

Hogy az alma ne barnuljon meg

A konzerv alma receptjének elkészítéséhez alaposan meg kell mosni a gyümölcsöt, eltávolítani a magot és a szárat, esetleg a héját. Annak érdekében, hogy az alma ne sötétedjen meg a tisztítás során, tartsa beáztatva vízben, amelyhez 1 teáskanál sót tett, vagy egy citrom levét kifacsarta.

Reszelt almakonzerv nagyanyáink alatt

A reszelt almát egész évben jó otthon tartani rétes, desszertek, sütemények készítéséhez. Rengeteg időt és almát takarít meg, amelyet esetleg nem lesz ideje felhasználni a betakarításból. Valószínűleg emlékszel a nagymamák pincéjének polcaira, amelyeket minden télre előkészített.

Készítsük elő az almát

A megtisztított és meghámozott almát lereszeljük, és enyhén kicsavarjuk a levét, amit azonnal ihatunk felfrissülésképpen. Egy serpenyőben mérsékelt lángon, de nem sokáig sütjük őket, hogy az alma ne forrjon fel.

És lökd be a poharakba

Tegye az előkészített és még forró gyümölcsöt tiszta befőttes üvegekbe. Ezután egy konyharuhával bélelt, meleg vízzel megtöltött edényben tároljuk, amelybe az almával és laza fedelű üvegeket helyeztük 20 percre. Az előírt idő elteltével óvatosan vegye ki az üvegeket, és óvatosan zárja le a fedelet. Ezután fordítsa le az üvegeket, és másnap tárolja száraz és sötét helyen.

Vannak savanyúbb fajtái is?

Az előző recept cukrot nem használt. Alkalmas azonban édes almából történő előállítására. Ha van savanyúbb típusunk, akkor a reszelt almát megszórhatjuk cukorral, hagyjuk kiengedni a levét, és az előző esethez hasonlóan tartósítjuk.

Sütőben is tartósíthatod

A főzéshez nem kell egy fazék víz, de elég egy magasabb tepsi vízzel és egy klasszikus sütő. Halmozzuk a poharakat a tálcára úgy, hogy ne érjenek egymáshoz, és hagyjuk a 200°C-ra előmelegített sütőben körülbelül 30 percig. Ezután a poharakat fejjel lefelé fordítva hagyjuk kihűlni.

kapcsolódó cikkek

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche