Mit tegyünk, ha büdös a cipőnk a cipőnkben? Kellemetlen helyzet, amivel nem kell sokáig foglalkoznunk. Egy házi trükk remekül elbánik a kellemetlen szaggal, és megelőzi a hasonló szagot a jövőben.

Naponta sok órát töltünk a cipőnkben, így a kellemetlen szag problémája gyakorlatilag mindenkit érint. A túlzott lábizzadás problémája tavasszal és nyáron különösen akut. Az olyan tényezők, mint a stressz és a hormonális változások csak súlyosbítják a problémát. Hogyan lehet felfrissíteni a büdös cipőt?

Hogyan lehet eltávolítani a szagot a cipőből? Egy megbízható trükk a kellemetlen szag ellen

A konyhaszekrényben számos olyan termék található, amely a konyhán kívül is használható. A következőkről beszélünk burgonyakeményítőamely tulajdonságainak köszönhetően képes eltávolítani a kellemetlen szagokat a cipőkből. A szagok mellett a nedvességet is felszívja.

  1. Egyszerűen szórja a burgonyakeményítőt egyenletesen a cipő belsejébe. Azonban győződjön meg róla, hogy a felületük előzőleg száraz, hogy elkerülje a csúnya csomókat.
  2. Hagyja rajta egy éjszakán át.
  3. Az eljárás befejezése után porszívózza fel a termékmaradványokat.

Mit tegyünk, hogy megszabaduljunk a cipőszagtól? Otthoni módszerek a kellemetlen szag eltávolítására

Ne zárja a koszos és átázott cipőket a szekrénybe. Tisztítsa meg őket a szennyeződésektől, és hagyja őket a friss levegőn megszáradni. Így minimálisra csökkentheti a szagot okozó baktériumok kialakulásának kockázatát a cipőjében. A rendszeres szellőztetés jó megoldás a büdös cipőkre. A fagyasztás is segíthet. A hő és a páratartalom elősegíti a kellemetlen szagok kialakulását. Mielőtt kedvenc balerináit vagy pumpáit a fagyasztóba tenné, tegye őket egy műanyag zacskóba. Amikor néhány óra múlva kiveszi őket, olyanok lesznek, mint új korukban.

Kapcsolódó cikkek:

Tegyük a kagylókat a sütőbe, és süssük 30 percig. Egy trükk, amit még a legjobb kertészeknek sem kell szégyellniük

Leves helyett tegyük egy tálba, és tegyük a szekrénybe. Felejtse el a cipő és az ágynemű kellemetlen szagát.