Nyilvánvaló, hogy a fa pálcika nem a mosogatógépbe való! Hogyan tisztítsuk meg őket higiénikusan?

Használsz fa edényeket a konyhában? Hogyan ápolod a fakanalat vagy -kanalat?

Használsz fakanalat a konyhában?
Vannak, akik nem engedik be a természetes anyagokat, például a fát, míg mások kerülik ezeket a konyhában, mert a tisztításuk problémás lehet. A baktériumok és baktériumok azonban higiénikusan eltávolíthatók a konyhai fa segédeszközökről is.

Természetesen apró repedések keletkeznek a fában, amelyek ideális táptalajt jelentenek a baktériumok, mikrobák és vírusok számára. Ezenkívül a konyhai rendszeres használat során a fa fakanalak vagy kanalak teljesen természetesen elveszítik színüket, és alakjuk kissé deformálódik.

Valószínűleg mindenki ismeri a szabályt – a speciálisan kezeletlen fakanalak és fatárgyak nem tartoznak a mosogatógépbe, amelyekben a forró víz és az azt követő gyors száradás hatására deformálódnának.

Szóval hogyan kell tisztítani őket? Készítsen forró vizet a higiénikus tisztításhoz – használat után azonnal mossa le vízzel és tisztítókefével. Utána azonban alaposan törölje át és hagyja szabadon megszáradni természetes környezetben, majd tegye vissza a fiókba, szekrénybe vagy a polcra, amíg teljesen meg nem szárad.

A fából készült tárgyak gyakran foltosodnak a konyhában, amikor ételkészítésre használjuk őket. Hogyan lehet visszaállítani eredeti színüket? Éjszaka merítse őket vízbe ecettel, szódabikarbónával vagy citromlével. Egy másik tipp a víz forralása egy csipet sóval – forraljon benne fa tárgyakat körülbelül 5 percig, majd szárítsa meg alaposan. Az étkezési növényi olaj is jó segítség, időnként dörzsölje át vele a konyhában lévő fatárgyakat – az olaj megakadályozza a baktériumok behatolását a fába, és meghosszabbítja az élettartamát.

Az evőpálcikák vagy kanalak hajlamosak idővel elsötétülni – itt is ajánlunk egy tippet. Mielőtt felhasználná őket az edényben lévő étel megkeverésére, merítse hideg vízbe, akkor nem „szívnak fel” annyi zsírt az ételből, és a pálcikák sem sötétednek meg.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche