Nyomja a fogkrémet a WC-papírra. Zseniális trükk, nézd meg

Nem csak a fogkrémmel kell ápolnia a fogait, hanem otthon is hasznos, mint egy nagyszerű eszköz, amely megkönnyíti bizonyos tevékenységeket. A fogkrém is tökéletes tisztítószer. Ezekre a célokra azonban csak a klasszikus fogkrémet használja, a gélt ne.

Forrás: Youtube

A WC-papír trükk

Keverjen el 200 ml fehér ecetet 2 evőkanál konyhasóval az előkészített edényben, és folyamatos keverés mellett hagyja teljesen feloldódni. Ezután keverjünk bele egy 5 cm-es fogkrémcsíkot, és keverjük újra, amíg teljesen fel nem oldódik.

A következő lépésben készítsen elő egy zárható edényt, és tépje szét az erős WC-papírt. A mennyiség a kiválasztott tartály méretétől függ. Hajtson minden WC-papírt kisebb négyzetekre, hogy kényelmesen elhelyezhető legyen egy zárható tégelyben.

Ezután öntse az elkészített tisztítóoldatot a papírra. Minden papírnak a felület alatt kell lennie. Ön most elkészítette a tökéletes nedves törlőkendőt, nagyon erős tisztító hatással. Mindig kéznél lesznek, és szinte bármire alkalmasak. Nemcsak a közönséges szennyeződéseket, hanem a zsírt, vízkövet és rozsdát is képes kezelni. És mire használhatod ezeket a tisztítókendőket?

Csillogó króm

Ha a konyhában vagy a lakásban rozsdamentes acél felületek vannak, csak vegyen egy szalvétát, és finoman törölje le vele a szennyeződéseket. A makacs szennyeződésektől is nagyon jól megszabadulhatsz. Végül törölje le a felületeket tiszta, nedves ruhával, majd polírozza szárazra. Jutalma lesz a tökéletes ragyogás.

Tökéletesen tiszta tükör párásodás nélkül

Szeretné megelőzni azt a helyzetet, amikor fürdés vagy zuhanyozás után pára képződik a fürdőszobájában, és a tükör harmatos lesz? Ezt a helyzetet elkerülheti, ha a tisztítás előtt előkészített nedves törlőkendővel áttörli és fényesíti a tükröt. Egy ideig nem lesz párásodás. Ezt a módszert bepárásodott szemüvegen is használhatja. Csak vigyázzon, ne dörzsölje túl erősen, mert megkarcolhatja az üveget.

Foltok a szöveteken

A fogkrém a szövetfoltok ellen is remek segítő. Nem csak a ruhákról, hanem a lakástextilekről, szőnyegekről is könnyedén eltávolítja a szennyeződéseket. Használhatja az elkészített tisztító törlőkendőket, vagy kenje fel a pasztát az inkriminált területre, és dörzsölje az ujjával, amíg a folt teljesen eltűnik.

Ha ruháról van szó, utána a szokásos módon mossa ki, egyéb esetekben tiszta nedves ruhával vagy szivaccsal tisztítsa meg a területeket és hagyja megszáradni. Óvakodjon azonban a fehérítő fogkrémektől, amelyek megfoszthatják a színes anyagokat eredeti árnyalatuktól.

Ékszer tisztítás

Szeretnéd ékszereidet újra formába hozni és csillogóvá tenni? Ismét használhatsz házi készítésű szalvétákat, vagy kend fel a pasztát az ékszerre, és tisztítsd meg az ékszert fogkefével. Végül tiszta vízzel mossa le, hagyja megszáradni, és száraz, puha ruhával fényesítse le megfelelően.

www.idnes.cz, www.living.prima.cz, www.jakcistit.cz

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche