Okok, amiért ne rúgd ki a kutyádat az ágyból

A kutyákat több okból is az ember legjobb barátjának nevezik. Ez azért van, mert hűségesek, társaságiak és hajlandóak megölelni minket. Ez azonban attól is függ, hogy hol húzzuk meg a szeretet határát a kutyával szemben. Míg egyesek örülnek, ha a kutyáik megcsókolják őket, mások megtiltják, hogy ágyban legyenek. Ha közéjük tartozol, meggondolod magad.

Szeretheti a kutyáját anélkül, hogy egy ágyban akarna aludni vele. De ha legközelebb négylábú barátod az ágyad mellett áll, és a szemével beenged, el kell engedned.

Ha összehasonlítjuk a Scottsdale, Arizona Clinic Sleep Medicine Center 150 résztvevőjének eredményeit, egyértelmű az összefüggés. Ezért érdemes a kutyájával egy ágyban aludnia.

A tanulmány következtetése ez volt. Az állatok lehetővé tették a résztvevők számára, hogy nyugodtabban és mélyebben aludjanak azáltal, hogy biztonságban voltak.

Ha tudod, hogy valaki más van veled, akkor a legtöbb ember biztonságban érzi magát. A számos kutya mellett, amelyek fizikailag megvédhetik Önt, vannak olyan tanulmányok, amelyek azt mutatják, hogy jobban tud pihenni és jobban aludni kutyája mellett.

Még a kutya is jól érzi magát. Nem csak, hogy jobban érzi magát, ha lefekteti kutyáját, de ő értékelni fogja. Senki más a világon nem szereti jobban a kutyáját, mint te. Így az ő életét is megkönnyítené, ha bebújhatna az ágyba.

Demencia ellen is hat. Ismeretes, hogy a kutyák és macskák terápiás és pozitív hatást fejtenek ki a demenciában szenvedőkre. Ezt az elméletet támogatja a Center for Dementia, amely olyan információkat tett közzé, amelyek azt mutatják, hogy az Alzheimer-kórban és más demenciában szenvedők alacsonyabb arányban szenvednek depressziót, ha állatok közelében tartózkodnak. Sokan a kutyákkal töltve fedezik fel újra az élet örömét.

A stressz ellen hat. A kutya közelsége csökkentheti a vérnyomást és a koleszterinszintet. A Demencia Központ szerint, ha megérint egy kutyát, oxitocin vagy a „szeretethormon” szabadul fel. Anxiolitikus és fájdalomcsillapító tulajdonságokkal rendelkezik. A stresszhormon kortizol szintje csökken, ami javítja a tápanyagok felszívódását és a sebgyógyulást. De ami a legfontosabb, jelentős különbség volt ezeknek az embereknek az életminőségében.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche