Okos emberek banánlevet készítenek. A használat elképesztő

A banán egy nagyon egészséges étel, amely segít megőrizni szervezetünk egészségét. Ezen kívül héjából műtrágyát készíthetünk kertjeinkbe, erkélyeinkbe, ablakpárkányainkba. A banánnak nemcsak a belseje, hanem a héja is sok értékes anyagot tartalmaz, amelyeknek köszönhetően a szeretettel nevelt virágok boldogságtól ragyognak majd.

A banán infúzió előnyei

A banánhéj alapvető tápanyagokat biztosít a növények számára, és felgyorsítja revitalizációjukat. Különösen elegendő magnéziummal látja el őket, ami megakadályozza a levelek sárgulását. A kálium erősíti a növényi szöveteket, a foszfor pedig támogatja a növekedést és a virágképződést.

Hogyan készítsünk banánlevest

Először is el kell távolítani az összes szennyeződést, baktériumot és növényvédő szert a héjról. Egy héjat ecsettel vagy szivaccsal lemoshatunk, majd kisebb darabokra vágva zárható edénybe tesszük 3 liter felforralt hideg vízzel. Hűtőben hagyd 4 napig macerálni, és ha úgy gondolod, hogy megéri, szűrheted újra.

A virágokat vagy zöldségeket 14 naponta egyszer öntözzük a főzettel. Így az éltető elixír közvetlenül a gyökerekhez jut. Ezenkívül a permetezőből származó köddel leporolhatja az egzotikus növényeket, például az orchideákat.

A banánkivonat jó segítőtárs a növények portól való megtisztításában is, és hatékonyan taszítja a levéltetveket és egyéb kártevőket. A szivacs és a csurgalékvíz használata megóvja növényünket a természet vagy a légkör káros hatásaitól. Ha a banánmacerátot külsőleg kenjük a növényekre, akkor a leveleket is tápanyagokkal látjuk el és fényesítjük.

Milyen növényekre alkalmas

A banán műtrágya univerzális és kiváló természetes segítő minden növény növekedéséhez. Segít olyan népszerű virágoknak, mint a muskátlik, bazsarózsa, rózsa és petúnia. Ezenkívül az infúzió különösen előnyös az orchideák számára, amelyek nagyon hajlamosak a gyökerek sárgulására. Zöldségeink, főleg paradicsom, uborka és paprika öntözésére is használható.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche