Konyhai törlőkendő minden háztartásban van. Hasznosak a mindennapi takarításhoz vagy a forró edények felfogásához, de a gyakori használat során gyorsan koszolódnak és sérülnek. Szerencsére van egy ügyes trükk, amivel megőrizheted, hogy úgy nézzenek ki, mint új korukban.

A konyhai törülközőket gyakran foltok borítják.i, amelyeket nehéz eltávolítani, például a zsírtól. Ahelyett, hogy kidobnád őket és újat vennél, érdemes kipróbálni egy házi trükköt, amely segít a mosogatórongyok tisztításában. Már nagyanyáink is használták ezt a csodálatos szabadalmat. Tudd meg, mit kell tenned, hogy mindig úgy nézzenek ki, mint új korukban.

A mosás önmagában nem elég. Hogyan hozza vissza a konyharuhák fényét?

A zsírfoltokat nehéz eltávolítani, és a konyharuhák egyszerű mosása nem biztos, hogy elég. Néha a szennyeződés olyan sűrű, hogy drasztikusabb intézkedésekre van szükség. Hogyan tegyük őket újszerűvé?

Szükségünk van egy nagy edényre, amelybe öntsünk 2 liter vizet, adjunk hozzá mosogatószert és fél csésze szódabikarbónát. Végül adjuk hozzá a mosogatótörülközőt. és főzzük körülbelül 20 percig. A víz biztosan fekete vagy sötétszürke lesz. Ha a mosogatórongyok megfőttek, dobd be őket a mosógépbe, és állítsd be az alapprogramot. A törlőkendőknek vissza kell nyerniük a színüket, és ugyanolyan tisztának kell lenniük, mint amikor megvetted őket. A túlfőzéstől a kellemetlen szag is eltűnik.

A zsírfoltok eltávolításának házi módja. Készítsünk elő egy tálat és jégkockákat

Egy másik módja a makacs foltok eltávolításának a törlőkendőkről, ha hideg vízbe áztatod őket. Öntsön vizet egy tálba, tegyen bele jégkockákat, és néhány órára tegye bele a törlőkendőket. Ezután tegye őket egy tálba, amiben forró víz és feloldott mosószer van, és hagyja őket legalább 15 percig állni. A jeges víz még a legkeményebb szennyeződéseket is eltávolítja. Végül öblítse le a törlőkendőket vízzel, és olyanok lesznek, mint új korukban.

Kapcsolódó cikkek:

Töröld a fogkrémet a rácsra, és dobd a szemeteszsákba. Bután hangzik, de működik

Miért van lyuk a mosogatóban? A válasz nagyon egyszerű. Nem mindenki tudja, hogy milyen fontos szerepet játszik