Olyan kutyafajták, amelyek szenvednek, ha nem érintkeznek más kutyákkal

Ha kutyát akarsz szerezni, és nem akarsz órákat a szabadban tölteni vele, akkor vegyél egy olyat, amit megengedhetsz magadnak. Az olyan fajták, mint a brabant, a francia bulldog, a chihuahua vagy a mopsz, hűségesen melletted ülnek egész nap.

Ezeket a fajtákat azért tenyésztették ki, hogy az emberek társaságát tartsák. De vannak olyanok is, akiknek szinte egész nap levegőre van szükségük, és akkor a legboldogabbak, ha állandóan kint szaladgálnak. Az ilyen energikus kutyáknak általában más kutyákra van szükségük az élethez, különben csendben szenvednek.

Vizsla

A Beagle eredetileg Angliából származik, és vadászkutya. Bár jelenleg inkább játékos társa az embereknek, az ösztönei még mindig ott vannak. Ezért olyan nehéz őt felnevelni a pártnak. Néha észrevesz egy nyomot, és aznap reggel eltűnt. Egész életében oktatni kell.

Cseh foltos kutya

A cseh pöttyös kutyát, vagyis Horák laboratóriumi kutyáját orvosi és genetikai kutatási céllal hozták létre.
Tenyésztésének egyik fő célja az epilepszia, illetve a rohamok okainak vizsgálata volt. A fogvesztés öröklődésének megfigyelésére is használták. A mai napig nagyon társaságkedvelő kutya, aki nem szeret mások nélkül lenni.

jack russell terrier

Ha olyan kutyát keres, amely ideális gyerekeknek, felnőtteknek és kutyáknak, a Jack Russell Terrier nagyszerű választás. Ne feledje, hogy mozgás nélkül boldogtalan lesz. Régebben munka- és vadászati ​​célokra használták, például rókákat kergettek ki az odúkból, vagy apróvadra vadásztak.

Ausztrál szarvasmarha kutya

Feltéve, hogy nincs napi néhány órája, felejtse el ezt a fajtát. Ha nem fordítasz rá kellő figyelmet, az energiáját a dolgaidra fogja kiszívni. Ha túlságosan el van szigetelve a kutyáktól a séták során, szenvedni fog. Ez azonban nagy valószínűséggel nem fog megtörténni, mivel ez a kutya általában úgyis önállóan cselekszik. Egyes pillanatokban szinte észrevehetetlen.

Ausztrál Shepperd

Az ausztrál juhászkutya nagy és erős kutya, amelyet juhok és tehenek terelésére tenyésztettek. Nagyon hasonlít a border collie-hoz. Hozzá hasonlóan neki is sok mozgásra és más kutyákkal való érintkezésre van szüksége. Megmentőnek vagy családi társnak is használják. Nem tud nélkülözni a többi kutya.

Erőforrások:

Brandon McMillan: Boldog kutya, Omega Book Edition, 2017

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche