Olyan tiszták, mintha ott sem lennének! Egy zoknitrükk, amellyel csíkok nélkül ragyoghat az ablakok húsvétkor

Hogy őszinte legyek, az ablakmosás számomra egy olyan feladat, amit régen halogattak. Tavasszal csak a fényes húsvét tudta rávenni a rongyra. A helyzet megváltozott, amikor az első emeleti szomszéd felvetette, hogy egy műanyag zoknival könnyen kimoshatná az ablakokat csíkok nélkül. Ez a módszer nagyban leegyszerűsíti a feladatot, mert nem kell sokáig dörzsölnie az üveget száraz ruhával vagy újságpapírral, megszabadulva az egyetlen csepptől.

Biztosan találsz otthon régi harisnyát. Ne rohanjon kidobni őket, jobb, ha jó célra használja őket. Az ablakfoltok eltüntetéséhez azonban a zokni mellett szükség lesz egy citromkarikára is. Miért? alább mondom.

Hogyan tisztítsuk meg az ablakokat csíkok nélkül

A vékony nylonszálak nem morzsolódnak és nem maradnak az üvegfelületen. Ezenkívül varázslatosan vonzzák a port, és kiváló munkát végeznek az apró és makacs szennyeződések, például a rovarürülék eltávolításában.

Lépésről lépésre utasítás

Tölts meg egy vödröt 4-5 liter meleg vízzel, és tegyünk bele egy szelet citromot. A sav semlegesíti a vízkőlerakódást, megakadályozva, hogy az üvegre rakódjon.
Nedvesítsen meg egy mikroszálas vagy vászonruhát egy vödörben, finoman nyomja össze, és mossa le a szennyeződést a poharakról. Legyen óvatos, ha kőből készült ablakpárkánya van: a citromlé károsíthatja a felületet.

Húzza le a cseppeket egy speciális vízlehúzóval (más néven kaparó), vagy távolítsa el egy velúrkendő segítségével.
Tegyen egy műanyag zoknit a kezére, és sétáljon az üvegen, megszabadulva a maradék víztől és portól.

Hogyan tisztítsuk meg a nagyon szennyezett ablakokat

Néha a citromos víz önmagában nem kezeli a koszos ablakokat. A hosszú időn keresztül felgyülemlett madárürüléket, füstöt, port és zsírt nem lehet egyszerűen eltávolítani. Ilyen esetekben szüksége lesz ezen gyógyszerek egyikére.

Keverjünk össze 0,5 l vizet 70 ml 9%-os ecettel és egy teáskanál mosogatószerrel. Vigye fel a kapott oldatot egy szivacsra vagy egy speciális felmosórongyra, és törölje le az üveget, törölje le az összes szennyeződést. Ezután öblítse le a felületet vízzel, törölje szárazra, húzza át a rolót nejlonzoknival.
5 evőkanál krétát, öntsön 1,5 liter vizet, majd vigye fel a kapott keveréket az üvegre. Hagyja a terméket egy órán át, majd miután megszáradt, távolítsa el száraz ruhával, újsággal vagy zoknival.
Hígítson fel 3-4 ml-t 3 liter vízben. ammónia. Először vigye fel az ablakokra, majd mossa le tiszta vízzel. Néhány csepp glicerint is adhat az oldathoz, hogy az üveg fényes legyen.

Ezekkel az egyszerű trükkökkel időt takaríthat meg az ablaktisztítással. Még a professzionális takarítócégek is néha ilyen rögtönzött eszközökhöz folyamodnak. Figyelj oda és oszd meg a cikket ismerőseiddel!

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche