Mostanában nagyon népszerűek azok a házi módszerek, amelyeket nagyanyáink használtak a takarításhoz. Kiderült azonban, hogy némelyikkel jobb óvatosnak lenni, mert többet árthatnak, mint használhatnak.

Az Instagram az inspiráció valóságos bányája, ahol rengeteg trendet, valós történetet, valamint szépségápolási tippeket és trükköket találsz a kedvenc posztjaid és társaid között. Emellett számos házi gyógymódot is találsz. Az utóbbi időben nagyon népszerűek a konyhában található termékeinket – különösen az ecetet és a szódabikarbónát – használó szobatisztítási módszerek.. Sokoldalúságuk ellenére azonban óvatosan kell rájuk emlékezni.

Szódabikarbóna és ecet keverékével tisztítja a mosógépét? Ez nagy hiba

Ewa Święcicka, aki @domowynieporadnik néven vezet egy instagram profilt, az egyik posztjában arról írt, hogy óvatosan kell bánni az ecettel és szódabikarbónával kombinálni . Elismerte, hogy bár bátorítja az ecet használatát, és beszél a nagyszerű tulajdonságairól, óvatosnak kell lenni vele, mivel helytelen használat esetén tönkreteheti a háztartási eszközöket. Különösen a mosógép ecet és szódabikarbóna keverékével történő tisztítására összpontosított.

,,Megnéztem egy vírusvideót, amelyben a tömítések ecettel való lefedése mellett szódabikarbónát öntöttek a dobba, és ecetet a fiókba. Ráadásul a mosási ciklust 90 fokon végezték! Aki már kombinálta a szódabikarbónát az ecettel, az tudja, milyen viharos reakció következik be, amikor a dobban összekeverednek. Ráadásul a nagyon magas hőmérséklet valóban károsíthatja a berendezéseket! Soha ne tegye ezt!”

– írta.

„Mindig emlékezzünk arra, hogy minden tisztítószer használatakor használjuk a józan észt”

– tette hozzá.

View this post on Instagram

A post shared by Ewa Święcicka | Cleaning Decluttering Organization (@domowynieporadnik)

„A kevesebb néha több”

A poszt alatt számos hozzászólás érkezett az internetfelhasználóktól, akik megköszönték, hogy felhívtuk a figyelmüket erre a kérdésre. Néhányan bevallották, hogy fogalmuk sem volt róla, és ez a bejegyzés sokat magyarázott nekik:

„Nincs szélsőség jó, és ez a szabály mindenre vonatkozik! Nagyszerű bejegyzés és sok mindent megmagyaráz! Köszönöm.”

„Nagyon fontos poszt.”

„Vadiúj csaptelepet kaptam a mosdókagylóhoz, mert csináltam egy ecetes csempét, nem volt sok vízkő, de a csaptelepen lévő bevonatot megette.”

„Általában a takarítás a legjobb bizonyíték arra, hogy a kémiára érdemes odafigyelni az iskolában, mert ez tiszta kémia. Mindössze arra van szükség, hogy a kémiai ismereteket ügyesen kombináljuk a valós helyzetekkel.”

„A kevesebb néha több. Mindenben csak a józan ész ment meg minket.”

„Értékes tanács, ezt nem tudtam. Én mindenre ecetet használok.”

„Itt érdemes hozzátenni, hogy az ecetet semmiképpen ne kombináld klór alapú fehérítővel – klórgázt szabadít fel!!!”

– olvassuk.

Kapcsolódó cikkek:

Töröld a fogkrémet a rácsra, és dobd a szemeteszsákba. Bután hangzik, de működik

Bélelje ki a lefolyót egy darab alufóliával. Ezt a trükköt mindenkinek ismernie kell