Öntsd egy orchideába, és őrülten nő. Csak egyetlen összetevőre van szükséged – a benned lévő szenvedélyre

Az orchideák, bár szeszélyesnek tűnnek, valójában szinte minden helyen nagyon jól nőnek. Természetesen, feltéve, ha gondoskodunk az alapvető szükségleteikről. Ez az otthoni trükk megváltoztatja a játékot. Próbáld ki, ha úgy gondoltad, hogy eddig nem férhetsz hozzá ezekhez a virágokhoz.

Fotó: pexels/Cyrill Bambilla
  • Az orchideák sok helyen jól fejlődnek, ha gondoskodunk ezeknek a növényeknek az alapvető szükségleteiről.
  • Fontos továbbá, hogy ne feledkezzünk meg a növények rendszeres trágyázásáról a tenyészidőszakban és a ritkább öntözésről, amikor a növények pihennek.
  • Az orchideák virágzási ideje fajtánként változó, de a legnépszerűbbek ősszel virágoznak.
  • A főtt rizsvíz kiváló természetes műtrágyaként szolgálhat

Bár lehet, hogy nem úgy tűnik, az orchideák szinte bárhol nőnek, ha megfelelő körülményeket teremtenek számukra. A vadonban ezek a virágok nedves dzsungelben élnek, és az ilyen körülmények megteremtése gyakran okoz problémát számunkra. Kiderült azonban, hogy ez nem biztos, hogy így van. Van néhány trükk, amelyek nagyban megkönnyítik ezt a feladatot.

Nem mindenki szereti az orchideákat, főleg, ha a növényünk a világon semmiért sem akar újra virágozni. Ez azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy valamit rosszul csinálunk. Az orchideáknak megvannak a saját virágzási periódusai, és érdemes egy kicsit többet megtudni róluk, mielőtt kidobjuk nem akaró növényünket.

Öntsük egy orchideába, és őrülten nő

Több évbe is telhet, mire egy orchidea egy virágot terem, de amint virágozni kezd, ezt minden évben meg kell ismételnie. Ahhoz, hogy ez megtörténjen, nem csak egy kicsit kell kényeztetni és megfelelően megtermékenyíteni, hanem időt is kell biztosítani számára a pihenésre.

Ha az orchidea növekszik és virágzásra készül, több vízre és műtrágyára van szüksége. Ne felejtsük el, hogy a tápanyagtartalékok nagyon gyorsan kimerülnek a cserepes növények esetében. ha azonban a növény már virágzott és pihen, a ritkább öntözés és a műtrágyázás szüneteltetése elősegíti a felépülést, és erőre kap egy újabb virágzást a következő szezonban.

A virágzási időszak különböző orchideafajtáknál eltérő. A népszerű fajok, mint a dendrobium és a harangvirág, késő ősszel vannak a legjobbak. Bár a boltok polcain több száz orchidea műtrágyát és kondicionálót találhatunk, nem kell sok pénzt költenünk fajunk etetésére. A nagymama trükkje és a népszerű konyhai hulladékok felhasználása jól fog működni. Egy ilyen műtrágyát könnyedén elkészíthet otthon, és egyetlen eurót sem költ.

Az orchideák öntözéséhez mentsd meg a rizsfőzésből származó vizet! A legtöbb orchideafaj kedveli foszforban és fehérjében gazdag műtrágyák, ezek és más értékes tápanyagok bővelkednek a rizsfőző vízben. A szakértők szerint ez a házi műtrágya felgyorsítja a növekedést, és egészségesebb és erősebb leveleket és gyökereket eredményez.

A rizsvíz nem csak az orchideákon segít, de zseniális műtrágya a legtöbb trópusi növény számára. A barna rizs ismét jobban működik, mint a finomított fehér rizs. Főzés után egy ilyen folyadék többek között tartalmaz niacin, tiamin, riboflavin és folsav. A fehér rizsből sokkal nagyobb lesz a hiány. Ne felejtse el, hogy a vizet csak akkor használja, ha kihűlt. A folyadékot szórófejes flakonba is öntheti, és a növény gyökereire permetezheti.

Használja a fejjel, mint kereskedelmi műtrágya. Ha túl gyakran stimulálja a növényeket, akkor a kívánt hatás ellenkezőjét éri el. A műtrágyázást a legjobban megtervezni a vegetációs időszakban három-négy hetente egyszer.

Szerkesztőség Szenvedély benned.

Kapcsolódó cikkek:

A legjobb kondicionáló orchideák számára. A legtöbben kiöntik

Az orchidea nem akar virágozni? Vásárolja meg ezt a speciális készítményt a gyógyszertárban, és permetezze be a növény gyökereit

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche