A vízkő gyakori probléma a WC-kben. A porcelánfelületen megjelenő csúnya foltok koszossá és higiéniatlanná teszik a WC-nket. Ezzel a házi trükkel azonban egy szempillantás alatt megbirkózhatunk ezzel a problémával.

A vízkőlerakódás igazi rémálom a fürdőszobában

A vízkő eltávolítása a fürdőszobából nehéz feladat lehet a felhalmozódás jellege miatt. A vízkő a fürdőszobában olyan helyeken rakódik le, amelyek gyakran érintkeznek vízzel, különösen a WC-csészében. Felhalmozódása nemcsak csúnya, hanem a vízvezetékekkel kapcsolatos problémákhoz is vezethet.

Ahhoz, hogy megszabaduljunk a vízkőtől a WC-ben, egyszerű és hatékony megoldást készíthetünk mindössze három összetevőből. Mindössze annyit kell tennie, hogy Keverjük össze a szódabikarbónát, a citromsavat és a vizet 3:2:1 arányban. Ebből egy sűrű paszta lesz, amelyet egyszerűen csak fel kell kenni azokra a területekre, ahol a vízkő felhalmozódott.

Miután ezt a házi készítésű fugát felhordta várjon kb. 30 percet.. Ezt követően a WC-t alaposan ki kell mosni és kefével át kell súrolni. Végül ne felejtsük el vízzel leöblíteni.

Citromsav és szódabikarbóna – háztartási tisztító szövetségesek

A citromsav nagyon hasznos a háztartásunkban. Ezzel az olcsó termékkel sokféle folt és felület tisztítható. Remekül működik vízforraló vízkőoldóként, ruhák és ékszerek folteltávolítóként, vagy mikrohullámú sütő tisztítószerként.

A szódabikarbóna enyhe súrolószerként működik. Vízhez adva lágyítja azt. Ezenkívül felszívja a szagokat, valamint gombaölő és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik. A szódabikarbóna hozzáadása a keverékhez javítja a hatékonyságát. A következők kombinálásával citromsav és szódabikarbóna vízzel oldatot képez. tökéletes állagú tisztításhoz.

Kapcsolódó cikkek:

Forraljuk fel a kólát egy vízforralóban, és várjunk 30 percet. Nevetségesen hangzik, de megoldasz egy nehéz problémát

Ezt a szappant használták nagyanyáink a csehszlovákiai időkben. Fillérekbe kerül és csodákra képes