Öntse az ecetet a megmaradt citromokra. Végre ne költsön több pénzt feleslegesen

Ezt a házi tisztítószert elkészítheted a megmaradt citromokból, amelyeket általában a szemétbe dobsz. Néhány hozzávalóból a legtöbb otthoni felületre varázsolhatsz tisztítószert.

A citrom egy érdekes gyümölcs, amelyet nem csak a konyhában használunk. Zseniális felhasználási módjai vannak, ha tisztításról, mosásról vagy akár fehérítésről van szó. Az alábbiakban megnézzük, hogyan használhatjuk fel a leggyakrabban a kukában landoló citrusféle héját. Néhány összetevőből zseniális tisztítószert varázsolsz, ráadásul teljesen ingyen!

Két hatékony összetevő, és máris kész a tisztítószer

A konyhában használt citromot általában megfosztjuk a héjától, mivel a héj idővel kesernyés ízt hagyhat maga után, például a teában vagy a limonádéban. Sokan addig gyűjtik a héjat, amíg végül a szemétben végzi, ami nagy hiba. Mindig felhasználhatod házi tisztítószer összetevőjeként.

A citrom ecettel kombinálva tisztító hatású, eltávolítja a vízkő és minden szennyeződést a zsírtól a ragasztóig. Mindössze két összetevőre és egy kis türelemre van szükséged, és hihetetlen eredményt érhetsz el. Az alábbiakban elhozzuk neked ennek a gyógymódnak a receptjét.

Hogyan készíts házi tisztítószert citrommaradékból?

Egy citrom maradékát ossza kisebb darabokra, majd tegye egy befőttesüvegbe vagy üvegbe. Adj hozzá egy csésze ecetet, és zárd le szorosan az üveget. Az ecetnek üvegedényben kell lennie, mert a műanyag palackot károsíthatja az ecetsav. Most türelmesnek kell lenned, mivel a keveréknek sok időre van szüksége ahhoz, hogy hatásos legyen. A legjobb, ha legalább két hétig a hűtőszekrényben vagy egy sötét szekrényben tárolja. Fontos, hogy a főzet ne érintkezzen napfénnyel, mert az gyengítheti a hatását. Ennyi idő elteltével ragyogó tisztítószerrel rendelkezik majd.

A fürdőszobában és a konyhában is használhatod. Jól elbánik a csapokon és csempéken lévő lerakódásokkal, a régi szilikonokkal vagy a munkalapok elszíneződésével. Legnagyobb előnye a környezetbarát összetétele. Nem tartalmaz olyan vegyi anyagokat, amelyek negatívan befolyásolhatják egészségünket és jólétünket.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche