Öntse ezt a cuccot a konyhából a mosógépbe, és úgy mos, mintha új lenne, szag nélkül.

Ha valaha is éreztél már kellemetlen szagot a mosógépedből, tudod, hogy nem kellemes. Nem csak ez, de néha ez a szag a ruhák elszíneződésével is jár.

Szerencsére van egy triviálisan egyszerű és nevetségesen olcsó megoldás, amely segíthet enyhíteni ezen a problémán. Csak használj egy házi szert, amit biztosan elrejtettél a konyhaszekrényedben.

Használj környezetbarát mosószereket

Évről évre egyre több szó esik a környezetbarát mosásról, de furcsa, hogy a boltokban kapható vegyszeres mosószerek mennyisége egyáltalán nem csökken. Mi most eltekintünk az „összeesküvés” gondolatától, és inkább eláruljuk, hogyan készíthetsz házilag mosószert fillérekből.

Gondolj bele, mennyi vegyszert használsz a ruháid mosásához. Valószínűleg a mosóporokat vagy folyadékokat és a textilpuhítószereket is beleszámolod. Tényleg szükségünk van mindre?

Kiderült, hogy nincs, és hogy a legtöbbjüket könnyedén helyettesíthetjük ecettel, ami 2-5 Sk-ba kerül tízek helyett (mint a speciális termékek). Hogyan használhatjuk az ecetet mosáshoz? Sietünk elmagyarázni.

Hogyan használjuk az ecetet mosáshoz?

Csak cserélje ki a mosószert 50-100 ml ecetre. Öntsd az öblítőszeres rekeszbe, és már kész is vagy. Igen, ez tényleg ilyen egyszerű. Majd meglátja a saját szemével, hogy mennyire hatékony.

És ez még nem minden. Sokan félnek attól, hogy ecetet használjanak a mosáshoz a sajátos szaga miatt. Nem kell emiatt aggódnod. Csak keverd össze az ecetet néhány csepp illóolajjal, és a ruháidnak csodálatos illata lesz. Az ecet illata lesz az egyetlen emlék, ami utána marad.

Miért használjunk ecetet mosáshoz?

Az ecet mosáshoz való használatának több előnye van, mint gondolnád. Amellett, hogy lágyítja a ruhákat, megakadályozza a statikusságot és a kifakulást. Nyugodtan használhatod színes, világos és sötét szöveteken is. Ezenkívül fertőtlenít, eltávolítja a baktériumokat és megakadályozza a szagok kialakulását.

És ez még nem minden. Az ecet szódabikarbónával kombinálva teljesen kiválthatja a kémiai tisztítószereket. Csak keverje össze a szódabikarbónát szappanpelyhekkel és esetleg bóraxszal 1:1 arányban, hogy saját mosószert készítsen. Ebből a mosószerből mindössze 50 g elegendő egy egész mosógépnyi szennyes kifényesítéséhez.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche