Amikor a padlót kell tisztítani, általában a felmosórongyért nyúlunk. Ez a szerény eszköz azonban sokkal könnyebbé teheti más, akár nehezen elérhető felületek tisztítását is. Hogyan használhatod még?

A szagelszívó a legtöbb konyhában megtalálható eszköz, pontosabban a tűzhely felett. Feladata, hogy elnyelje a főzés során keletkező szagokat, füstöket és nedvességet. Megakadályozza, hogy ezek a falakon, a bútorokon vagy a ruháinkon megtelepedjenek.. Fontos funkciója ellenére problémás lehet, ha tisztítani kell. Hogyan lehet ezt felesleges erőfeszítés nélkül megtenni?

Mi a legjobb módja a rozsdamentes acélból készült motorháztető tisztításának? Nincs több erőfeszítés a létrán

A szagelszívó egy olyan készülék, amely a legtöbb konyhában megtalálható, pontosabban a tűzhely felett. Célja a főzés során keletkező szagok, füstök és nedvesség elnyelése. Megakadályozza, hogy ezek a falakon, a bútorokon vagy a ruháinkon megtelepedjenek. Fontos funkciója ellenére tisztítása problémás lehet, különösen, ha rozsdamentes acélból készült páraelszívóról van szó. Hogyan lehet ezt felesleges fáradság nélkül elvégezni? Egy felmosórongy és babaolaj segít.

View this post on Instagram

A post shared by S&T INC. | A Life Hack Company (@sandtproducts)

A szagelszívó tisztítása kihívást jelentett a magas felfüggesztés miatt, mivel néha nehéz volt minden zugba bejutni. Ráadásul a rozsdamentes acélból készültek esetében könnyen karcolódnak. Hogyan lehet tehát újra csillogóvá tenni őket foltok nélkül? Használj lapos felmosórongyot. Először is, finoman nedvesítsd be, adj hozzá egy jó adag mosogatószert, és mopold fel az egészet. Ismételje meg, ezúttal csak vízzel, hogy megszabaduljon a koromtól. Az utolsó lépés a polírozás. Nedvesítsen meg egy száraz felmosórongyot egy kis babaolajjal, és menjen végig a motorháztető teljes felületén. Hagyja megszáradni. Nem maradnak csíkok, és a készülék olyan lesz, mintha új lenne. A felmosórongyot használhatja a konyhaszekrények elülső felületeinek tisztítására is.

Hogyan tisztítsuk meg a motorháztető fémrészeit? Ne feledkezzen meg a szűrőről

A páraelszívó külső része mellett gyakran a szűrőt is megfelelően meg kell tisztítani.. Itt gyakran megtapad a ragacsos és nehezen eltávolítható zsír vastag rétege. Hogyan lehet megszabadulni tőle? A régebbi motorháztetők szűrői papírból készülhetnek. Ebben az esetben nincs más választása, mint hogy újat vásároljon. Mi a helyzet a fémből készültekkel? Vegye ki a rácsot, és tegye egy meleg vízzel teli tálba. Adjon hozzá egy csésze ecetet, és áztassa egy órán át. Ez idő után vegye ki, szórjon rá szódabikarbónát, és nedvesítse meg, hogy sűrű pasztát kapjon. Most egyszerűen törölje át egy szivaccsal, végül öblítse le és szárítsa meg. Nem lesz nyoma a zsírnak.

Kapcsolódó cikkek:

Tisztítson meg egy piszkos elszívót pillanatok alatt! Még a megszáradt zsírnak sincs esélye

Öntse le a mosogatóba. Megszabadulsz a bosszúságtól, és a konyhád kellemes illatot kap.