Öntsön Coca-Colát a sóba, és a vízkő azonnal eltűnik. Dobja ki azonnal a drága vegyszert.

A fürdőszobai vízkőlerakódásokat nehéz eltávolítani. Ahelyett azonban, hogy bolti termékeket használna, próbálja ki ezt a bevált otthoni módszert a fürdőszobai szerelvények és WC-k vízkőmentesítésére.

A fürdőszobai szerelvényeken és WC-ken lévő vízkő nagyon bosszantó. Eltávolításához erős tisztítószerekkel való fáradságos súrolásra van szükség. Szerencsére van egy bevált trükk, amivel gyorsan és egyszerűen megszabadulhatunk tőle. Hogyan távolítsuk el könnyedén a vízkövet? A kedvenc szénsavas italod jól fog jönni.

Miért képződik vízkő? Az ok a víz

A vízkő kialakulásának oka a kemény víz. Sok ásványi anyagot tartalmaz, például magnézium-oxidot vagy kalcium-oxidot, és a szén-dioxid oxidációja során kicsapódik a kalcium-karbonát, a népszerű vízkő. A legveszélyeztetettebb helyek a csapok, kádak, zuhanyzók és WC-k, azaz olyan helyek, ahol gyakran és közvetlenül érintkezik a vízzel. Hogyan szabadulhatok meg otthon a vízkőktől?

Keverje össze sóval, és öntse egy üvegbe. A vízkőlerakódások gyorsan eltűnnek

A Coca-Cola hasznosnak bizonyult a vízkőlerakódások elleni küzdelemben. Ez az ital foszforsavat tartalmaz, így nem csak a rozsdát segíti, de a fürdőszobában lévő csúnya lerakódások eltávolítására is kiválóan alkalmas.

A tisztítófolyadék elkészítéséhez egyszerűen öntsünk 350 ml kólát, 2 evőkanál konyhasót és 3 csepp mosogatószert egy üvegbe. Keverje össze az egész keveréket, hogy a só jól feloldódjon, majd a kupakba készítsen egy lyukat, hogy könnyebb legyen a felhordás.

Öntse a keveréket az érintett területekre, és hagyja állni 25 percig. Ez idő elteltével tisztítsa meg a területet fogkefével, hogy eltávolítsa a fogkőmaradványokat, és öblítse le. A fogkövet sokkal könnyebben és gyorsabban kell eltávolítani, mint a hagyományos tisztítószerek használata után.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche