A gyönyörű vágott virágok szenzációs díszei lehetnek a lakásnak. A vázába helyezett növények azonban egy idő után elhervadnak, és egyszerűen kidobhatók. Mit lehet tenni, hogy a virágok tovább tartsanak? Kiderült, hogy van erre egy okos módszer.

Vágott virágok. Mit lehet tenni, hogy tovább gyönyörködhessünk bennük?

A rózsák, tulipánok vagy a vázában szépen elrendezett csokrok tökéletes díszei bármely otthonnak. Sajnos sok esetben a virágok élettartama néhány nap után véget ér, és a hervadt növényeket egyszerűen kidobhatjuk. Szerencsére van rá mód, hogy tovább gyönyörködhessünk bennük. Hogy mi is ez pontosan?

A vázában lévő dísznövények élettartamának meghosszabbítására sokan használnak… fehérítőt. Csak öntsünk szó szerint néhány cseppet a váza vizébe, és a virágok tovább tartanak. Mi ennek az oka? A fehérítő eltávolítja a vízben lévő baktériumokat, amelyek a növény hervadásáért felelősek. Ezzel a módszerrel a rózsák akár két hétig is kitarthatnak.

A vázában lévő virágok tovább tartanak. Lásd más hatékony módszerek

Hogyan lehet még elérni, hogy a virágok tovább tartsanak a vázában? Kiderült, hogy nagyon fontos a víz rendszeres cseréje. Ezen kívül jó ötlet, ha minden nap enyhén megnyírjuk a növények szárát. Elég, ha körülbelül 1-2 cm-rel visszavágjuk őket. A legjobb, ha ezt egy éles ollóval végezzük, hogy a szárat levágjuk. ne pusztítsuk el.

Érdekes módon az aszpirin a virágrothadást okozó baktériumok eltávolítására is használható. Ennek a gyógyszernek csökkentenie kell a növények gyors hervadásának kockázatát. Csak törj össze egy fél aszpirin tablettát, és öntsd egy vázába. A vágott virágokat kis mennyiségű cukorral (kb. fél teáskanálnyi) is kezelheti. Ez az adalék hosszabb ideig frissen tartja a növényeket.

Kapcsolódó cikkek:

Hogyan kell rózsát ültetni? Egy dolog a bokrok mellé temetni. Ők lesznek a legszebbek az egész környéken.

A kerti rózsáidat az összes szomszédod irigyelni fogja. Csak használd ezt a kondicionálót