Öntsön fél csészényit az üres mosógépbe, és indítsa el a programot. Felfrissíti és belülről tisztítja azt

A mosógép a mindennapi életben nélkülözhetetlen készülék, amely segít tisztán tartani a dolgokat. Ezért fontos, hogy jó állapotban tartsuk, hogy minél tovább szolgáljon. Mindössze annyit kell tudnod, hogyan tisztítsd meg a mosógépedet.

Nagyon gyakran előfordul, hogy amikor kiveszed a szennyest, az nem friss, hanem dohos szagú, ami komoly jelzés arra, hogy a mosógépet ki kell tisztítani. A kellemetlen szagot általában a mosógép belsejében megtelepedett penész és gombák okozzák. Emellett többek között haj, homok és ételmaradékok is felhalmozódnak a karimában.

Hogyan kell tisztítani a mosógépet?

A szájvíz jól működik a mosógép belsejének hatékony tisztítására és fertőtlenítésére. Egyszerűen öntsön körülbelül fél csésze folyadékot a mosógép dobjába, majd futtassa „üresen”, legalább 40 Celsius-fokos hőmérsékletet választva. Egy ilyen tisztítás során a mosógép teljes belseje alaposan megtisztul a szennyeződésektől és a felhalmozódott penésztől. Ne felejtse el rendszeresen kimosni a gumit, azaz a gallért, mivel itt gyűlik fel a legtöbb szennyeződés. Ugyanilyen fontos a folyadék- és mosószeradagoló is, mivel itt szokott felhalmozódni a legtöbb mosószer-maradék, amelyet egyszerűen letörölhet egy ronggyal. A mosógép szűrőjét is kinyithatja és megtisztíthatja.

A mosógép tisztításának egyéb módjai

A szódabikarbóna népszerű és hatékony szer, amely nem csak a konyhában bizonyítja magát. Csak öntsünk 1/2 csésze szódabikarbónát a mosógép dobjába, majd indítsuk el a programot a szokásos módon. A szódabikarbóna erős tisztító és fertőtlenítő tulajdonságokkal rendelkezik, így hatékonyan tisztítja a mosógép belsejét.

A citromsavat ugyanúgy használd, mint a szódabikarbónát, de jóval kevesebbet, mindössze 1/3 csészényit használj belőle.

Az ecet vízkőmentesíti a mosógépet, ezért ajánlatos kb. 2 liter oldatot önteni a dobba, és a megfelelő programot kiválasztani. Az ecetes oldathoz némi citromsavat is adhat, hogy erősítse azt.

A mosógép tisztítása Domestossal

A Domestos egy kiváló mosószer, amely alkalmas a mosógép vízkőmentesítésére és fertőtlenítésre is. Csak öntsön egy kupaknyit a dobba, majd dobjon bele néhány törlőkendőt, és indítsa el a mosógépet. Ha végzett a tisztítással, hagyja nyitva az ajtót, hogy a dob jól megszáradjon, majd indítsa újra „üresen” a gépet. Ez eltünteti a domestos sajátos szagát.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche