Orvosok: a dió segít megbirkózni a depresszióval

Csodaterméket tárt fel amerikai kutatók több mint 26 ezer ember mentális egészségét és étkezési szokásait vizsgáló tanulmány. Használata csökkenti a krónikus depresszió kialakulásának valószínűségét. Ezek a Nutrients szerint a dió.

Azok az emberek, akik gyakran esznek diót, 26%-kal kisebb valószínűséggel diagnosztizálják a depressziót, mint mások. A termék felhasználói nagyobb valószínűséggel mutatnak érdeklődést a napi tevékenységek iránt, és kevésbé érzik reménytelennek magukat.

Linor Araba, a Los Angeles-i Kaliforniai Egyetem munkatársa szerint a kiegyensúlyozott étrend nemcsak a fizikai, hanem a mentális egészség kulcsa is. Kutatások kimutatták, hogy az optimális étrend a mediterrán étrend, amely gyümölcsökből és zöldségekből, teljes kiőrlésű gabonákból, magvakból, diófélékből, csirkehúsból és halból áll. Számos tudományos tanulmány leírja a mediterrán étrend és a depresszió csökkent kockázatának összefüggését.

A dió sok hasznos anyagot tartalmaz. Például az α-linolénsav egy esszenciális növényi zsírsav, amely aktívan részt vesz az anyagcsere-rendszerben. A dió fogyasztása lassítja az öregedést, és pozitív hatással van az agy kognitív funkcióira.

Korábban a Manchesteri Egyetem és a Nyugat-Sydney Egyetem tudósai azt találták, hogy az egészséges táplálkozás enyhítheti a depresszió tüneteit. A betegeknek nincs szükségük speciális diétára, elegendő étrendjüket javítani. Ehhez csökkentenie kell a gyorsételek mennyiségét, és növelnie kell a zöldségek és rostokban gazdag ételek mennyiségét.

Anyag rajta

Olvassa el még:

A reggeli kihagyása segít a fogyásban

A tudósok elmagyarázzák, hogy a böjt hogyan lassítja az öregedést

A tudósok 5 okot neveztek meg, hogy miért kell korán reggel felkelni

Az orvosok egy gyümölcsöt neveztek el, amely véd a gyomorfekély ellen

A tudósok felfedték, mi képes megfiatalítani az agyat

A tudósok 5 olyan állatot neveztek meg, amelyek jótékony hatással vannak az emberi egészségre

Kiderültek a legrosszabb ajánlások a fogyáshoz

Az orvosok és a tudósok olyan veszélyes terméket neveztek el, mint az alkohol és a dohány

Hibát vett észre? Kérjük, válassza ki, és nyomja meg a Ctrl+Enter billentyűkombinációt

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche