Őseink a fáraó aranyának nevezték, nem csoda, hogy miért. Tudod, hogy mi ez? Minden nap fogyasztjuk.

Ez a keverék segít enyhíteni az influenza és a megfázás tüneteit, és erősíti az immunitást. Csak iktassa be a rendszeres étrendjébe, és máris jobban fogja érezni magát.
Télen a legtöbb ember számos kellemetlen betegséggel küzd, mint például a megfázás, az influenza vagy a köhögés.

Ezek a problémák nagyon könnyen megzavarhatják a mindennapi életet, ezért jó, ha szükség esetén kéznél van a megfelelő segítő, amely enyhíti a panaszokat, és segít a szervezet gyors felépülésében. Remek gyógymód az úgynevezett fáraó aranya, amely Mary Lorraine Johnson orvosnő szerint természetes mézre és fekete köményre támaszkodik.

A fekete kömény titka

A fekete kömény az ókori egyiptomiak által használt egyik hatékony természetes segédeszköz – még az uralkodók sírjaiban végzett ásatások során is találtak belőle. De a kínai és indiai gyógyászatban is jól ismert, ahol évszázadok óta használják hörghurut, hasmenés, májbetegségek kezelésére, paraziták eltávolítására és sok más problémára. Mindez a benne található antioxidánsoknak, növényi szteroloknak és alkaloidoknak köszönhető, amelyek jól erősítik az immunitást.

Még a modern orvostudomány is azt mutatja, hogy a fekete köményben nagy erő rejtőzik. Például, ahogy a Healtlhine weboldal beszámol róla, vízhajtó, vérnyomáscsökkentő és antidiabetikus hatása van, segít csökkenteni a vér koleszterinszintjét és szabályozza a vérnyomást.

Többek között tehát ez a fűszer gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító és antibakteriális tulajdonságokkal is rendelkezik. Ezért ideális segítője megfázás, köhögés vagy influenza esetén, amit segít gyorsan gyógyítani.

A fáraóarany elkészítése

Ahhoz, hogy a fekete kömény maximális hatást érjünk el, érdemes más erős természetes antibiotikummal, például mézzel, szegfűszeggel és ánizzsal kombinálni. Mindezek az összetevők más pozitív hatásokat is nyújtanak az emberi egészségre, többek között enyhítik a torokfájást és megnyugtatják az emésztőrendszert.

A fáraó aranyának elkészítéséhez a következőkre lesz szüksége:

  • 100 gramm természetes méz
  • 100 gramm fekete köménymag
  • 2 csillagánizs
  • 10 szegfűszeg

Az elkészítés nagyon egyszerű. Az összes fűszert kávédarálóban finom porrá őröljük, majd hozzáadjuk a mézhez, és mindent alaposan összekeverünk.

Az így elkészített keveréket minden nap fogyasszuk, felnőtteknek 2-3 teáskanálnyit, gyerekeknek naponta egyszer fél teáskanálnyit. Adhatja például tejhez vagy gyógynövényes főzethez.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche