Ősi trák aranyalagutakat fedeztek fel Babyak-Snimki alatt

Aranybányát fedeztek fel a Babyak-hegy alatt a Nyugat-Rhodope-on. A felfedezésről a jakorudai Iljan Bucskov számolt be, aki vasárnap önkéntes kutató kampányban vett részt barlangkutatókkal.

„Ez egy ősi trák bánya, amely 40 méterrel a föld alatt található és 220 m hosszú.

A rakitovoi barlangkutatóknak sikerült képeket készíteniük az arany és fehér kvarcról.

A Babiak-hegy alatti külszíni bánya része

Számomra ezek Salamon király bányái, amelyek Bulgáriában vannak, nem Izraelben” – mondta szenzációsan Iliyan Buchkov, akit a Struma.bg idéz.

Iljan Bucskov

Felügyelőként dolgozik a Rila Nemzeti Parkban, de egyfajta helyi Indiana Jones, mert az ezotéria, a régészeti leletek feltárása iránti érdeklődés a szenvedélye. Azt állítja, hogy dekódolta az ősi szent nyelvet, a „Vatan”-t, amelyből a bolgár nyelv és az összes dialektus származik.

„A „watan” nyelven a Babyak a Nagy csúcsát jelenti. A hely nagyon energikus és szent” – magyarázza Iliyan Buchkov, aki hozzátette, hogy a vasárnapi akciót Belica önkormányzatával egyeztették. A leletről a belügyi igazgatót értesítették. Iglika Avramova polgármester.

A Nyugat-Rhodopes a legjelentősebb trák kultuszobjektum – a babyaki szentély, amelyet Luba Ognenova 1957-ben, a televíziótorony építésekor helyeztek el.

Régészeti kutatásának 1983-as kezdete és az első fontosabb eredmények publikálása a trák kultúra nagy kutatójának, Meczysław Domaradski lengyel régésznek a munkája volt. Az ásatások 1996-ig folytatódtak az Országos Régészeti Intézet régészeinek irányítása alatt, a BAS múzeummal Aleksey Gotsev és Milena Tonkova.

Hosszú szünet után 2007-ben újraindították. Iliya Kulov és Rumen Mikov régészek, a SU „Kliment Ohridski” (NBU) hallgatói, Babyak falu munkásai vettek részt a kutatásban.

Agyagoltárok, ajándékraktárak, egy ismeretlen trák istennő monumentális márványszobrának töredékei, valamint Artemis-Bendida, Zeusz és Héra fogadalmi táblái, valamint egy durván megmunkált kőoszlop és építőkerámia, amelyek egy trák jelenlétére utalnak. templomot fedeztek fel.

Iliyan Buchkov szerint ez a templom Salamon zsidó királyé volt.

Az egyedülálló aranybányáról a szakembereknek, különösen a régészeknek kell dönteniük.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche