Ősi trükk a virágzó fák védelmére a tavaszi fagyoktól: Ezt tanácsolják a tapasztalt kertészek!

Az évek során ez a jelenség elég gyakran megismétlődött. Áprilisban és májusban, amikor azt hisszük, hogy a tél végre elmúlt, beütnek a tavaszi fagyok. Ezek veszélyt jelentenek, különösen a virágzó gyümölcsfákra. Tehetünk valamit, hogy megmentsük a termésünket és átvészeljük az időjárást?

Jég, mint a virágzó fák legjobb védelme!

Talán furcsán hangzik, de ez a jól bevált trükk valóban működik, és még szakmai magyarázat is van rá. Nem kell mást tenned, mint megfelelő mennyiségű vizet permetezni a fák koronájába. A harmat védelmet nyújt, amikor a hőmérséklet 0 Celsius-fok alá csökken. Vízcseppek megnedvesítik a fa felületét, virágok és fák rügyei. A víz megfagyhat, de a jég paradox módon megvédi a fát a száraz fagy pusztító hatásaitól..

Amikor egy folyadék jéggé alakul, az úgynevezett fúziós hőmérséklet jelensége következik be. A hőmérséklet felszabadul, ami a rügyek és a virágok felé továbbadódik. Ez így kedvezően hat, és állandó hőmérsékleten tartja őket. Ez a módszer, amelyet őseink intuitív módon alkalmaztak, bizonyítottan akár a virágok és bimbók 90%-át!

Hogyan tovább?

Mielőtt a hőmérséklet fagypont alá süllyedne, a fák lombkoronájába egy könnyű permetet permetezünk. Ezáltal a fák felszínén egy egységes jégréteg képződik, amely megvédi a fákat. Az erdősítést le kell állítani, amint a hőmérséklet fagypont fölé emelkedik..

A fa védelme érdekében alacsony nyomású vízpermetezőt kell használni.. Ezek a permetezőgépek éppen csak annyi jeget hoznak létre, hogy megvédjék a fákat, nem pedig hatalmas jégrétegeket, amelyek alatt a rügyek, virágok és még az ágak is megsérülhetnek.

Ezt a módszert a szőlő védelmére is használják.

Füstölés

Egy másik védekezési módszer a gázosítás. Ez azonban csak szélcsendes időben hatékony. Égessünk fát, szalmát vagy más szerves anyagokat a fák közelében. Az ötlet az, hogy ezek az anyagok inkább parázslanak, mintsem égjenek. A virágzó fák között terjedő füst védelmet nyújt a fáknak a fagy ellen.

Kisebb fák és bokrok

A legegyszerűbb módszer a védelmük, ha nem szőtt szövettel vagy szalmamatraccal takarjuk le őket. A virágágyások védelmére is célszerű ezeket az egymást átfedő módszereket alkalmazni. Tűket is használhatunk az ágyásokon.

Forrás: B:

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche