Ötletes adagoló etető madarak számára PET palackból. Bárki elkészítheti

Források: ,

Az ablakon kívüli madarak minden generációnak örömet okoznak

Kinézel a szabadba, nem akarsz belemenni a télbe, de mégis szívesen szórakoznál? Készítsen otthon egy egyszerű madáretetőt, és azonnal élete lesz az ablakon kívül vagy az erkélyen. És nem kell csak az ablakodnak lennie.

Az etető különösen az időseknek fog tetszeni, akiket csodálatosan el lehet szórakoztatni egy ilyen programmal az ablakon kívül. Ha szeretnél nekik is fontos feladatot adni, nyomtass ki egy listát a csehországi madarakról és szerezz be egy atlaszt, biztosan lesz itthon kukucskáló. Csehország madarainak listáját pdf formátumban, kinyomtatásra ezen a linken találja, de az interneten minden bizonnyal más madaraink listáját is megtalálja.

Hogyan készítsünk adagolót PET-palackból

Mi kell a madáretető elkészítéséhez? Két különböző méretű PET-palackból és egy tányérból vagy egy kis tálcából és egy darab erősebb drótból készíthetünk egy meglehetősen egyszerű és mégis működőképes adagolót, de egy jól feltekercselt madzag is megteszi ugyanezt.

Forrás: Youtube

Mire lesz még szükséged?

Készítsen elő egy régebbi éles kést is, amelynek pengéjét egyszerűen felmelegítheti a tűzhely lángja vagy egy gyertya felett.

Bár lehet hideg késsel vagy ollóval lyukakat vágni és bemetszeni a PET-palackba, ügyeljen arra, hogy öngyújtóval vagy gyertyával rövid ideig lezárja a széleit, hogy a madarak ne sértsék meg magukat az éles műanyagon.

Jól fog jönni egy letörölhetetlen műanyag jelölő is, amellyel jelezheti, hol vágja majd a lyukakat a nagyobb PET palackon. Használjon kombinációkat az adagoló felakasztásához szükséges huzal alakjának beállításához. A nagyobb perforált PET palack tányérra és tárolóedényre való rögzítéséhez készítsen elő pillanatragasztót vagy egyéb, műanyagokhoz alkalmas ragasztót.

Mit kell tenni az etetőbe

Csak kisméretű száraz élelmiszert használjon a tartályban, amely jól átesik a viszonylag keskeny nyakon. Különféle takarmánykeverékeket vásárolhat az állatkereskedésben, de felhasználhatja az otthoni táplálékot is.

Ide tartoznak a napraforgómagok, bár meglehetősen nagyok, és eltömíthetik a levélnyél keskeny torkát. Keverhet azonban bele például mák, köles, lenmag és más közönséges magvak, valamint diófélék vagy szárított gyümölcsök keveréke. Az ilyen etetésen nem spórolsz, de másrészt lesz mit nézned. A madarak is szeretik az aszalt szilvát vagy a mazsolát.

Bár lehet kínálni a madaraknak ételmaradékot, ételmaradékot vagy régi kenyeret, semmiképpen ne adjon nekik sót vagy édeset. Például a mézeskalács vagy a cukorka teljesen alkalmatlan táplálék a madarak számára.

kapcsolódó cikkek

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche