Otthonról maradtál dolgozni? Ez a munkasarok(ok) elrendezésének 3 változata

Annak ellenére, hogy sok ország már túljutott a koronavírussal kapcsolatos legnagyobb korlátozásokon, a járvány sok új helyzetet hozott a munka világába. Az egyik természetesen az otthoni munka volt.

A járvány idején sok cég felismerte, hogy alkalmazottaik ugyanolyan jól és hatékonyan (ha nem többet) dolgozhatnak otthonról, és ma már nem szokatlan, hogy egyes szakmák képviselői azután is az úgynevezett „home-office”-ba költöznek. a karantén és az ellenőrzött „lezárás” befejezése után.

Az otthoni munkavégzés természetesen kérdéseket vetett fel azzal kapcsolatban, hogy milyen legyen a munkakörnyezet, és hogy lehet-e ilyen helyet kialakítani az egyéni otthonokban. Az amerikai lakberendezők csak nemrég hoztak néhány inspirációt, amelyeket könnyedén alkalmazhatsz Szlovákiában egy lakásban vagy otthon. Hogyan teremtsünk tehát inspiráló és kényelmes munkakörnyezetet? Például így…

1. változat

Ha van elég hely, nagy kert és kilátás, a szakértők azt tanácsolják, hogy külön helyiséget szánjanak a munkára. Javasolt tipp, hogy elegendő természetes fény legyen a helyiségben, míg a tervezők azt tanácsolják, hogy a számítógép képernyőjét vagy az ülést úgy helyezzék el, hogy valami „festői” legyen. Ha van kertje, akkor az a zöld. Ha van ablaka a parkra, helyezze az íróasztalát annak irányába. Az alkalmankénti szünetek, a zöld vagy a fákkal teli kültér megtekintésének lehetősége pozitív hatással van a pszichére és serkenti a munkafolyamatot.

Otthoni irodatervezés a Brown műhelyből az amerikai Harrison városában, New York államban. Otthoni irodatervezés a Brown műhelyből az amerikai Harrison városában, New York államban.

2. változat

A városi lakásokban a nappali a háztartás legnagyobb helyisége. A munkasarok kialakításának egyik megoldása, ha egy munkaasztalt közvetlenül a kanapé mögé helyezünk (ha szabad helyen van). Így természetes fényt, kényelmes környezetet érhet el, amely egyesíti a nyitott és zárt teret, ugyanakkor nyugodtabbnak érzi magát. Vannak keskenyebb asztalok a piacon, amelyek jól illeszkednek a kanapé mögé, ugyanakkor elegendő helyet kínálnak a modern laptopoknak és a lehetséges munkaformáknak.

Jenny Dina Kirschner belsőépítész így alakított ki egy dolgozósarkot egy brooklyni ház nappalijában. Jenny Dina Kirschner belsőépítész így alakított ki egy dolgozósarkot egy brooklyni ház nappalijában.

3. változat

Zárt lakásokban, ahol kevés a természetes fény, lehetőség van egy dolgozósarok kialakítására, például a könyvtár közelében, vagy olyan helyen, amelyet eredetileg dekorációs célokra szántak (könyvek, folyóiratok, dísztárgyak). Egy asztal és esetleg további világítás hozzáadásával olyan helyet hoz létre, amelyet Ön vagy gyermekei használhatnak a tanuláshoz.

Everick Brown belsőépítész így alakította át a New York állambeli Yorktown Heights egyik rezidenciájának dekoratív terét munkatérré. Everick Brown belsőépítész így alakította át a New York állambeli Yorktown Heights egyik rezidenciájának dekoratív terét munkatérré.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche