Párnahuzat a fagyasztóban – zseniális trükk a forró éjszakákra

Ismét eléri hazánkat az afrikai hőség, mely során a meteorológusok szerint a 40 Celsius-fokot is elérheti. Ilyen forró napokon és nem sokkal hidegebb éjszakákon nehéz nyugodt és nyugodt alvást biztosítani. Azt tanácsoljuk, hogyan javíthatja az alvás kényelmét fülledt időben.

A hálószoba magas hőmérséklete jelentősen megzavarja alvásunkat és felépülésünket, ami rendkívül fontos szervezetünk számára. Még nagyobb a probléma, ha nincs otthon klímánk, ami nem csak a forró nappal, hanem éjszaka is tehermentesíthet bennünket, amikor enyhén csökken a hőmérséklet, de nem annyira, hogy jól érezzük magunkat. Ezért érdemes kipróbálni néhány trükköt, amelyek segítségével gyorsabban elalszunk és javíthatunk az alvás minőségén.

Hogyan aludjunk a meleg időben?

Spray palack

Töltse meg az üveget nagyon hideg vízzel, és helyezze az ágy mellé. Ha éjszaka kényelmetlenül érzi magát, mert túl magas a hőmérséklet, és izzadni kezd, fröccsenjen hideg vizet az arcára, a nyakára és a fejére. A fröccsenő víz felüdülést hoz, és megnyugtató hűvösséget fog érezni.

Nyisd ki az ablakokatHa lehetséges, tartsa nyitva az ablakokat éjszaka. Ennek eredményeként a hálószoba szellőztetve lesz hűvösebb levegővel. Nem javasoljuk az ablakok kinyitását nappal, amikor a forró levegő azonnal megemeli a helyiség hőmérsékletét.

Egy párnahuzat a fagyasztóban

Bármilyen furcsán is hangzik, megnyugtató enyhülést hozhat a forró éjszakákon. Helyezze a párnahuzatot egy műanyag zacskóba, és tegye 30 percre a fagyasztóba. Ennyi idő letelte után helyezze a huzatot a párnára, és kényelmesen tegye rá a fejét. Azonnal kellemes hűvösséget fog érezni, aminek köszönhetően gyorsabban és könnyebben elalszik. Ugyanezt a trükköt használhatja a fagyasztórekesz esetében is, ha pizsamát helyez be.

JégkockákEzeknek köszönhetően csökkentjük a testhőmérsékletet, így nem fogunk különösebb kellemetlenséget és irritációt tapasztalni. Dörzsölje be a jégkockákat a csuklójába, ahol érzi a pulzusát.

Bambusz ágynemű

Meleg időben sokkal jobban működik, mint a pamut. A bambusz ágynemű kiválóan alkalmas a nedvesség elvezetésére, amikor a test éjszakai magas hőmérsékleten jobban izzad. Ezenkívül a bambusz ágynemű hipoallergén, ami jelentős hatással van az allergiás tünetek csökkentésére.

Olvass tovább:

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche