Penész és baktériumok a mosógépben? Csökkentse a kialakulásának kockázatát, ez nem tudomány

A legtöbb gyerekes háztartásban a mosógépet folyamatosan, szinte minden nap használják.

Hogyan kell ápolni a mosógépet?
Nagy segítő, de megérdemli a törődésünket. Hogyan csökkenthető a penész, a baktériumok és a szennyeződés veszélye a mosógépben? Íme néhány tippamit elbír.

Mindig hagyja nyitva a mosógép ajtaját és a mosószer-tartót. Miért? Hagyja a maradék vizet elpárologni. Ellenkezőleg, ha a mosógép ajtaja folyamatosan zárva van, a nedves környezet ideális hely a kórokozók elszaporodásához.

Ügyeljen a mosószer és az öblítő megfelelő adagolására, nehogy leülepedjenek a mosógépben. Mosáskor legtöbbször az ajánlottnál több mosószert használunk – de ha több port adunk hozzá, az még nem jelenti azt, hogy tisztább lesz a ruhaneműnk.

Legtöbbször 30-on mosol? Tévedés! Rendszeresen mossa magas hőmérsékleten (minimum 60°C). A pamut törölközők, ágyneműk és fehérneműk általában biztonságosan moshatók magas hőmérsékleten, amit meg kell tennie a baktériumok elpusztítása érdekében. Ugyanez a helyzet a tisztítórongyokkal vagy a konyharuhákkal – 30 Celsius fokos hőmérsékleten nem lehet eltávolítani a baktériumokat a mosógépből. A mosógépnek legalább havonta egyszer végre kell hajtania egy 90 fokos mosási ciklust.

Rendszeresen adjon szódabikarbónát a mosószerhez. A szóda tisztítja a ruhákat és a mosógépet, és ártalmatlan a környezetre. Bármikor adjon 1-2 evőkanál szódabikarbónát a mosószerhez. Célszerű havonta egyszer beállítani a mosógépet 60°C és 90°C közötti hőmérsékletre, körülbelül 1/2 csésze szódabikarbónát önteni a mosószer-rekeszbe, és bekapcsolni a megfelelő programot.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche