Pénzt takaríthat meg: Nem kell többé ládákat vásárolnia, készítsen tortaformát, jól néz ki.

Eredeti és olcsó megoldást keres balkonja vagy kertje szépítésére? Próbálja ki egy régi tortaforma használatát! Egy kis kreativitással és ügyességgel gyönyörű és praktikus ültető- vagy virágtartókat varázsolhat belőle, amelyek garantáltan megragadják a tekintetet, és feldobják a kültéri teret.

Itt az ültetés ideje

Ha viszket a kezed, és lassan belevágsz néhány palánta ültetésébe, idén próbálj ki egy kis változtatást, és a hagyományos cserepek helyett eredeti edénybe helyezd a növényeket. Csak nézz körül a konyhaszekrényedben, és ellenőrizd a tárolóedények állapotát.

Ha olyan darabokra bukkansz, amelyek már néhány éve parlagon hevernek, bátran tedd őket további hasznosításra. Nem kell, hogy csak a fent említett bundt serpenyő legyen, rengeteg lehetőség van. Nemcsak a kertet, hanem az ablakpárkányokat és a kültéri asztalokat is díszíthetik.

A bundt tortaforma

A legjobb természetesen egy olyan forma, amely fémből készült. Ez sokkal rusztikusabban néz ki. Azonban szilikonból készült forma is használható, csak mindig a festék típusát, ha van, mindig a festendő anyagnak megfelelően válasszuk meg. Mielőtt elkezdene dolgozni a formával, annak mindig tökéletesen tisztának kell lennie.

Ha a festék leválik, súrolja le drótkefével. Mindig jobb, ha csinálsz néhány leeresztő lyukat. Fém esetében egy kalapáccsal átütött szöggel készítheted őket, szilikon esetében egy kés vagy olló is megteszi.

Ezután fesd le a batyuformát a kiválasztott színárnyalattal, majd fesd ki tavaszi motívumokkal. Minden réteget hagyjon rendesen megszáradni a következő előtt. Végül öntse a megfelelő aljzatot a formába, vegye körbe a kiválasztott növényekkel és öntözze meg.

Ne féljen a tavaszhoz illő élénk színkombinációktól. Helyezze az új és eredeti ládát a kívánt helyre.

Tipp

Hogy a virágformát stabilabbá tegye, az aljára, az aljzat elé egy réteg követ helyezhet, amely egyben vízelvezetőként is szolgál.

pinterest

Sajnáljuk, a beágyazott tartalom már nem elérhető.

Cédrus

Egy régi fém szűrő is tökéletes virágcserépként szolgál. Ha színben szeretnéd összehangolni a kerteddel, megint csak fesd le először a cserepet az adott árnyalatban. Ezután béleld ki nem szőtt anyaggal, és vágd a szűrő méretére.

Ha az edényt egy térben szeretné felakasztani, fűzzen zsinórt, baszt vagy más erős anyagot a fűzőlyukakba, hogy a tetőhöz vagy a pergolához rögzítse. Ezután kövesse ugyanazt az eljárást, mint a batyu esetében. Töltse meg szubsztrátummal, ültesse be a virágokat, és adjon hozzá nedvességet. Bármilyen edény nagyon jól használható, beleértve a sütőedényeket, lábasokat és cserepeket is.

Kapcsolódó cikkek

www.prozeny.cz, www.hobby.instory.cz, www.littleloveliesbyallision.com

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche