A muskátli népszerű virág, amely a szlovák teraszokat és erkélyeket díszíti. Intenzív színei és dús virágzása jellemzi. Mivel ellenáll az időjárás változásainak, ezt a növényt sok éven át termesztheti. Hasznos azonban tudni, hogy mit nem szeret a muskátli, hogy megfelelően tudjon gondoskodni róla.

A muskátli gondozása meglehetősen egyszerű, és ha megfelelő termesztési körülményeket biztosítunk neki, akkor virágozni fog, és nem egy szomszédot megirigyelhetünk tőle. Ezekkel a bájos növényekkel egy hétköznapi erkélyt is hangulatos hellyé varázsolhatsz, ahol könyvet olvashatsz vagy élvezheted a reggeli kávét. Tudja meg, mit kell tennie, hogy a muskátlik hangulatosak és kellemes látványt nyújtsanak.

Mit nem lehet szeretni a muskátlikban? Ha nem követsz el ápolási hibákat, megtelik virágokkal

A legjobb hely a muskátli termesztésére a jól megvilágított erkély vagy terasz. Szeretnek nőni nagy cserepekben vagy vályúkban, laza aljzatban. A növény számára a talajt enyhén nedvesen kell tartani, de a muskátlikat semmiképpen sem szabad túlöntözni. Ha túl sok vizet kap, gyorsan kiszárad, és a virágok lehullanak. A hervadt virágokat rendszeresen el kell távolítani a növényről, és virágzás alatt érdemes számolni a házi trágyázással. Kevesen tudják, hogy a muskátli évelő növény. A növény teleltetéséhez helyezze át egy állandóan alacsony hőmérsékletű, világos helyiségbe, például egy ablakos garázsba. Tavasszal ültessük át új talajba, és nyírjuk meg, hogy a kívánt formát kapja.

Milyen műtrágyát szeret a muskátli? A legjobbakat otthon magad is elkészítheted

Ha azt szeretnéd, hogy a muskátlik virágozzanak, érdemes „beindítani” a növekedésüket. Kezeljük őket házi burgonyatrágya és dús virágzással fogják meghálálni. Ellátja növényeit a szükséges káliummal, foszforral és nitrogénnel. anélkül, hogy egy fillért is költene. Egyszerűen tegyen két kisebb burgonyát egy turmixgép poharába, és öntsön rá 1,5 liter vizet. Turmixoljuk körülbelül 3 percig, majd egy szűrő segítségével szűrjük a folyadékot egy tálba. A megmaradt pépet keverje össze földdel, és havonta egyszer ezzel a főzettel öntözze meg a növényeket.

Ha a sütéskor marad egy kevés belőle. élesztőből, mindenképpen használd a muskátlik kondicionálójának elkészítéséhez. Pozitív hatással van a növények gyökérzetére és a virágok hosszú élettartamára. Szüksége van fél liter meleg víz, 5-7 g élesztő és fél teáskanál cukor.. Minden hozzávaló keverjük össze és hagyjuk állni egy órán át. Ezután az idő elteltével adjunk hozzá 2,5 liter vizet, keverjük meg… és már használhatja is a műtrágyát. Használja havonta 1-2 alkalommal.

Kapcsolódó cikkek:

Reszeljük le őket, és fedjük le vízzel. Az erkélyed muskátlivirágtengerré változik

A muskátlik imádják ezt az „italt”. Úgy működik, mint egy vitaminbomba. Egyszer vagy kétszer új virágokat növesztett