PET palackból ingyen készíthet etetőt és itatót csirkéknek. Lépésről lépésre eljárás

Források: ,

Az itató és etető kis gazdaságok számára is alkalmas

A kis csirkék tartása minden bizonnyal számos előnnyel jár. Ha van helyed és időd, még egy meglehetősen kis telken is tarthatsz egy kis nyájat. Persze bizonyos dolgokra szükség van, ez pedig mindenképpen egy jó minőségű csirkeól és megfelelő eledel, de valamiféle kifutó, alomdoboz és így tovább.

Kis számú tyúk biztosan nélkülözi a speciális itatókat és etetőket. A tyúkok bármit lehámoznak a földről, de természetesen sima régi edényeket, amiket a legtöbb tenyésztő is használ.

Azonban ha nem is szükséges, több okból a kis tenyésztők is megfontolhatják a tyúkok itatásának és etetésének egy kicsit kifinomultabb módját. Nem beszélünk azonban semmiféle rendszerről, csak egy nagyobb víz- és száraztápellátásról, ami segíthet a kistermelőnek, ha egy ideig nincs otthon, vagy kis helyen van, és csak legalább rokont szeretne. rendelés. A tyúkok nem rontják el az ilyen itatót vagy etetőt, ezért a forrás hosszabb ideig tart és jó minőségű lesz.

Készítsen itatót és etetőt PET-palackból

Van pár tyúkja, és szeretne itatót és etetőt készíteni? Nem nehéz. Ha felnéz az internetre, kifogástalan ötletek egész sorát fedezheti fel ezek elkészítéséhez.

Leggyakrabban ezek olyan tartályok, amelyek tározóként funkcionálnak. Ezeket aztán különféle módon rögzítik a tálhoz, amelyből a tyúkok isznak vagy esznek. A tartályban az edény szintjén lyukak vannak, amelyeken keresztül a víz kifolyik, vagy száraz élelmiszer esik a tálba.

Ebben az esetben a szerző egy másik műanyag edényből készített egy állványt, amit a tyúkok nem fognak felborítani, tálként vagy tányérként is szolgál, egy nagy, 5 literes PET palack pedig étel- vagy folyadéktároló.

Forrás: Youtube

Ez már csak elvi kérdés, akkor bármiből lehet ivópalackot csinálni.

Ivógépnél a lyukak ne legyenek túl magasak, hanem mindig a tál széle alatt legyenek, mert ezek határozzák meg a vízszintet. Az adagoló alapvetően ugyanúgy működik, de a lehulló szemek számára kialakított lyukak lehetnek sokkal nagyobbak és kissé magasabbak is.

Etető a falra erősített PET palackból

Forrás: Youtube

Valóban sok változat létezik, de az elv mindig ugyanaz, vagyis hogy a lyukak a tál szintje alatt legyenek, különben a tál túlcsordul.

kapcsolódó cikkek

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche