Philadelphiai sajttorta receptje, szuper krémes és könnyen elkészíthető desszert

A klasszikus kenhető krémsajt kád desszert formájában kilépést ad könnyebb, mint valaha ennek köszönhetően. Az eredmény verhetetlen, és megvan az a nagy előnye, hogy többé-kevésbé tetszés szerint állíthatjuk be. Ráadásul mikor nem kérsz egy darab sajttortát?


Ez egy olyan recept, amiből körülbelül nyolc-tíz adagot készítünk, tehát szükségünk lesz rá 26 centiméteres kivehető forma, valamint egy sütő ventilátorral. Opcionálisan a folyamat felgyorsítására konyhai robotgépet is használhatunk.

Ha van, akkor a vajjal elkevert sütiket pár perc alatt összetörjük benne, hogy legyen homogén masszát. Ha kész, jól megnyomkodva a forma aljára tesszük. Ezután húsz perctől fél óráig a fagyasztóban pihentetjük.

Közben a sütőt 170 fokra előmelegítjük, a többi hozzávalót a robotgépben összeturmixoljuk. A cél egy nagyon homogén keverék elérése. Ha megvan, kivesszük a formát a fagyasztóból és ráöntjük a maradék keveréket. közben sütjük 33 percig 170°C-on bekapcsolt ventilátor mellett.

Ezen idő után szobahőmérsékleten pihentetjük hogy a sütemény összeálljon és vágáskor ne essen szét. Bár ha azt szeretnénk, hogy kevésbé aludjon, akkor csak pár percet kell lecsökkenteni a főzési időből. Ellenkezőleg, ha azt szeretné, hogy stabilabb legyen, kissé növelje az időt, vagy hagyja hosszabb ideig pihenni a tortát.

Nagyon gyakori, hogy az ilyen típusú sajttortákat lekvárral öntik le, de készíthetünk coulist is, vagy bármilyen más édes lekvárt, ami hozzá illik. Mindenesetre a szakértők a Egyenesen a szájpadlásig ajánlanak minket külön adjuk hozzá, és ne a tortán tálaljuk.

Borítókép | Serafima Lazarenko

Belső fotó | Egyenesen a szájpadlásig

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche