Polírozottnak tűnnek: ezzel a termékkel elfelejtheti a szobanövények levelein lévő port

Polírozottnak tűnnek: ezzel a termékkel elfelejtheti a szobanövények levelein lévő port

A beltéri növények otthonosságot teremtenek a házban, és megtisztítják a beltéri levegőt számos veszélyes anyagtól, amelyeket minden nap belélegzünk. Ezért nagyon fontos, hogy ne csak a növényeket rendszeresen öntözzük, hanem rendszeresen töröljük le róluk a port. A HOCHU.UA cikkében elmondjuk, hogyan lehet könnyen lemosni a port és a szennyeződést a levelekről.

A beltéri növények leveleinek portól és szennyeződésektől való tisztításához használjon egy egyszerű terméket. Az elkészítéséhez olyan összetevőkre lesz szüksége, amelyek valószínűleg már vannak otthon. Nevezetesen: 1/3 teáskanál cukor; 3-5 csepp citromlé; 100 ml meleg víz.

Keverje össze az összes összetevőt egy pohár vízben, és várja meg, amíg a cukor teljesen feloldódik. Fontos, hogy ne vigyük túlzásba, mert ettől a levelek ragadóssá válhatnak. Áztasson egy vattakorongot a kapott oldatba, és törölje le vele a növények leveleit. Ez a keverék fényezőként fog működni, így a növények tiszták és fényesek lesznek.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy ezt a megoldást hetente legfeljebb egyszer használhatja. Törölje le a leveleket mindkét oldalon, és soha ne hagyja a növényt a napon, amíg teljesen meg nem szárad.

Korábban mi is írtunk 5 ehető virágról, amit… Egyszerre lesz szép és finom!

Fotó: freepik.com

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche