Praktikus és egyben szép városi kertet tudtak kialakítani egy bérház melletti szűk telken

Egy prágai bérház körül kanyargó szűk városi telken a kertépítészek több pihenőzónát és zugot tudtak kialakítani. A zöldellő kertben váratlanul praktikus és egyben szép látvány.

A Prága 6. szám alatti apartmanban található, minden oldalról parkokkal és növényzettel körülvett környéken. Bárki, aki a városban él, minden bizonnyal értékelni fogja, ha bármilyen kültéri hely áll rendelkezésre, amely megadja a kívánt magánéletet az otthona közelében. Bár csak egy meglehetősen szűk kertsáv tartozik ehhez a prágai lakáshoz, két oldalról veszi körül – a keleti és az északi homlokzaton.

A lakást és az utcát elválasztó, mindössze néhány méter széles zöldhatár sötét deszkából készült magas homlokzat alatt húzódik. A fő cél az volt, hogy hangulatossá tegyük a zöldövezetet, és magánéletet teremtsünk benne. Forrás: Atelier Partero

Jakub Finger, a Partero stúdióból felidézi, hogyan nézett ki a föld a kezdetekkor: „A bérház fejlesztési projektjének részeként eredetileg csak egy egyszerű sávot terveztek a kertben, pázsittal és néhány fával. A tulajdonosok azonban igényesebbek voltak, és igazi kertként akarták használni a teret. Az ilyen feladatokat szeretjük a legjobban – amikor a kert nem csak háttér, hanem egy olyan hely, ahol az emberek élni szeretnének, és amely a természet ölében való élet kiterjesztett részeként kell, hogy működjön.”

Olvassa el is

„A kert vázát a babér és a bambusz harmonikus kettőse alkotja, amelyek tökéletes örökzöld szimbiózisban nőnek itt. Ennek a kombinációnak köszönhetően magánéletet és zöld karok érzését kaptuk. Mindkét fafaj még zöldellő, így a kert télen is megőrzi sűrű növekedését, így a mögötte zajló események egész évben el vannak rejtve a kíváncsi szemek elől az utcáról.”

A kert északi oldala intimebb, árnyékosabb zugokat kínál a kikapcsolódáshoz. A reggelizésre szánt terasz mellett nagy kerti gardrób és grillezési lehetőség áll a tulajdonosok rendelkezésére. Forrás: Atelier Partero

Itt minden a zöld és a fehér elegáns kombinációjában van összehangolva, alkalmanként rózsaszín vagy lila árnyalattal. A sötét betontartályok zölddel kiegészítik a ház sötét homlokzatát.

Olvassa el is

A kert bambuszból és babérból készült zöld szegélyét öt eredeti ültetésből származó átültetett fa, rododendronok, tiszafa, több szárú pernye, japán juhar, hortenzia és évelő, fű, hagymás és fokhagymaágyás gazdag összetétele egészíti ki. . A kert külső lakóházként funkcionál. A tervezés és építés minősége és következetessége természetesen kiegészíti a tulajdonos életterét.

Magas betonkonténerek zölddel kiegészítik a ház sötét homlokzatát. Forrás: Atelier Partero

Profil

250 m-es szűk városi kert2 Csehország fővárosában

Kertépítész

Jakub Finger a Partero stúdióból

Felkészítő: Katarína Paukeje

Fotó: Studio Partero

Forrás: Magazin Mój dom

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche