Próbálja ki a cukortrágyát, és az uborka bőséges termést fog hozni. Így készítsd el

Az uborka sokféle tápanyagban gazdag. A-, C-, K- és B-vitaminokat tartalmaz. Az uborka emellett tele van vassal, magnéziummal és kalciummal. Mit tehetsz azért, hogy idén szépen fejlődjenek?

Az uborka esetében fontos a megfelelő öntözés. A vízhiány nagyon negatív hatással van a termésre. Tudja meg, milyen gyakran kell öntözni az uborkát.

Hogyan gondozza az uborkát?

Az uborkának sok vízre van szüksége. Az uborka 96%-ban vízből áll, és a száraz felső talaj nagyon kihat a zöldség állapotára és a termésre. Mi történik, ha nem öntözzük az uborkánkat?

Az uborkának sekély gyökérzete van, ezért a vizet a felső talajból vonja el, amely nagyon gyorsan kiszárad. A növények nem megfelelő öntözése a fürtök lehullásához és gyenge terméshez vezethet.

Ha nem gondoskodik az uborka öntözéséről, idén nem lesz termés. Fontos, hogy rendszeresen öntözzük a növényeket. A víz önmagában nem elég. Milyen gyakran kell öntözni az uborkát, hogy szépen fejlődjön? Hogyan kell elkészíteni a cukortrágyát?

Milyen gyakran kell öntözni az uborkát?

Az uborka öntözése nagyon fontos, különösen meleg időben. Természetesen az öntözés gyakorisága az időjárástól függ. Ha esős az időjárás, korlátozhatjuk az öntözést.

Más a helyzet, ha kint száraz az idő. Ekkor ajánlott néhány naponta kevesebb vízzel öntözni. Ilyenkor figyelnünk kell a növények leveleire, különösen a meleg napokon. Mi a legjobb módja az uborka öntözésének?

Ön mivel öntözi az uborkát? Próbáld ki a cukros trágyázást

Az uborkát locsolhatja csapvízzel vagy összegyűjtött esővízzel. A hőmérséklet azonban nagyon fontos. Ha a víz túl hideg, az negatív hatással lehet a növényeinkre és a termésünkre.

A víznek szobahőmérsékletűnek kell lennie. Ez biztosítja, hogy az uborkák ne kapjanak sokkot, és szépen fejlődjenek. Ha friss uborkával teli ágyást szeretne, ne felejtse el rendszeresen öntözni.

Adj a vízhez egy kis cukrot. A benne lévő glükóznak köszönhetően a növények sok virágbimbót hajtanak majd ki, ezért a termés nagyon bőséges lesz. Egyszerűen oldjunk fel egy evőkanál cukrot egy liter vízben. Alkalmazza ezt a trágyát a növények 2-3 öntözésenként, és elégedett lesz az eredménnyel.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche