Régi törölközők és egy forró olvadékpisztoly. Egy trükk, amivel még többet használhatsz törölközőt

Próbáljon kreatív és eredeti lenni, és használja a régi törölközőket valami újhoz. Ha már kivont néhány törölközőt a forgalomból, és nem akar vele törölgetni, annak nem kell a textilgyűjtő dobozba vagy a hamutartóba kerülnie. Még mindig jól jöhetnek, ha érdekes módon újrahasznosítod őket.

Készíthetünk belőlük játékokat kisgyerekeknek vagy háziállatoknak, praktikus zsebkönyvet, szemtapaszt, konyhai kesztyűt, mosogatórongyot vagy kis törlőkendőt a tisztításhoz vagy új felmosó nyél. Praktikusan használhatod őket. Van egy tippünk a puha és játékos szőnyeghez. Előállítása gyors és egyszerű.

Forrás: Youtube

Készítsen puha szőnyeget vagy szőnyeget

Készítse elő a régi törölközőket, és vágja le a varrott széleket. Rajtad múlik, hogy azonos színűek lesznek-e, vagy mindegyik más színű. Ez Öntől és attól függ, hogy hol fogja használni a szőnyeget a lába alatt. Mindig jobb, ha harmonizál a környezettel, és így harmonikus kiegészítőt alkot.

Kezdje az alapvető csíkokkal

Mindegyik törülközőn jelöljön ki 10 cm-es csíkokat teljes szélességében, és vágja le őket. Rajzolj mindegyikre egy hosszirányú középtengelyt, kend rá az olvasztópisztolyból kiolvadt tölteléket, és ragaszd oda a hosszirányú éleket.

Folytassa a téglalapokkal és a tekercsekkel

Az így megtisztított csíkokat kb 10 cm magas téglalapokra vágjuk. Mindegyik darabból készítsünk szoros és egyforma méretű tekercseket, a felső szélét kissé hajlítsuk meg, majd forró ragasztópisztollyal tisztítsuk meg újra.

A következő az alap

Egy törülközőből vágj egy nagyobb téglalapot, nem kell, hogy pontosan akkora legyen. Attól függ, hogy hol és milyen célra fogja felhasználni a kész terméket. Először a szokásos módon tisztítsa meg mind a négy szélét, majd ragasszon rá egyik tekercset a másikra olvasztott szilikonnal.

Alkoss és fantáziálj

Ha több árnyalatú tekercsünk van, akkor fantáziád szerint készíthetsz mozaikot. Az új szőnyegen akár különböző minták és figurák is kirakhatók. Miután felragasztotta az utolsó frottírtekercset, kész. Ugyanígy szőhetsz például fonatokat a csíkokból, amelyeket ugyanúgy az alatta lévő alapra ragasztasz, mint a tekercseket. Akár egy hosszú és vastag fonatot is tekercselhet spirállá, és készíthet kerek formájú szőnyeget.

Hol használható a szőnyeg?

Ezután már csak a kiválasztott helyet kell szigetelni. A kézzel készített frottír szőnyeg nem csak a fürdőkád melletti fürdőszobába, hanem a WC-be vagy az asztal alatti helyiségbe is alkalmas. Könnyedén használhatod székülésként vagy térdvédelemként, ha otthon takarítasz, vagy a kertben gyomlálsz. Rengeteg lehetőség van.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche