Remek tréfa krumplivillával. Ezután rendkívül gyorsan hámozhatja le őket

Burgonyasaláta, burgonyás palacsinta vagy burgonyagombóc. Ez csak néhány olyan étel felsorolása, amelyek elkészítéséhez főtt burgonyára van szükségünk.

A burgonyafőzés persze nem probléma. De a hámozásuk néha fájdalmas lehet. A krumpli olykor vajszerűen hámlik, máskor viszont fél centiméterenként tépjük le. Ez kellemetlen és időpocsékolás.

A burgonya egy kicsit jobban meghámozódik, miután kivette a forró vízből, de a leforrázás sem nyer. Ráadásul a héja a késhez, az ujjaihoz és a már meghámozott burgonyához is visszaragad.

Vágja le a héját egy késsel

De nem lennének okos emberek, ha erre a problémára sem találnának megoldást. Egy kis kütyü, amely lerövidíti ezt a hosszadalmas tevékenységet. És garantálja, hogy bármilyen burgonyát könnyen és gyorsan megpucolhatsz, ha csak egy kicsit megtöröd a héját.

Minden vágja le a burgonyát a kerülete mentén, amíg még nyers. Csak finoman vágja át a héját. De próbáljon meg egy zárt gyűrűt létrehozni a vágással. Ezután az előkészített gumókat vízbe tesszük, és puhára főzzük.

Tegye át a főtt burgonyát egy tál jeges vízbe. Nyugodtan adjunk hozzá néhány jégkockát, és hagyjuk kihűlni. Ezután csak fogjon meg minden burgonyát az ujjai között, és magától kicsúszik a héjából.

Fotó: Shutterstock

Egy villa is megteszi

Ha nem akarunk karikákat vágni, elég egy nyers burgonyát villával megszúrni. Így a víz a héj alá kerül, ami megzavarja annak tapadását a burgonyához, és megkönnyíti a későbbi héját.

Nincs több kés, megégett és ragacsos ujjak, elvesztegetett idő. Néhány perc alatt megpucolhat egy tál krumplit. Még egyszerűbb és gyorsabb, mint a nyers burgonyát kaparni. Ezen kívül be a héjában főtt burgonya megőrzi az értékes vitaminokat és ásványi anyagokat, amely egyébként a vízbe mosódna.

Természetesen a nagyon vékony héjú újburgonyát késsel vagy drótvágóval még enyhén le kell kaparni.

A mellékelt videóban megnézheti, hogyan lehet egyszerűen burgonyát pucolni:

Youtube

Fotó: Shutterstock

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche