Reszelje le a szappant, és öntse rá a Coca-Colát. Házi készítésű csodát fogsz készíteni

Keverd össze a szappant szódabikarbónával, és olyan házi tisztítószert kapsz, amely bármilyen szennyeződéssel elbánik. Mindössze néhány összetevőre van szükséged az elkészítéséhez.

A megégett vagy beszáradt edényeket nagyon nehéz eltávolítani. Legtöbbször vizet öntünk rá, hogy elég nedves legyen, majd hosszasan folytatjuk a súrolást. De mi lenne, ha ezt a folyamatot sokkal hatékonyabbá lehetne tenni? Egy házi készítésű tisztítószer segíthet, ha a szennyeződés csak nem akar elengedni.

Hogyan készíthetsz házi tisztítószert?

Ez a termék számos felület tisztítására használható, így nem kell pénzt költened egy másik, egy adott szennyeződésre kifejlesztett tisztítószerre. Mire lesz szükséged a főzet elkészítéséhez? 500 ml kóla, egy darab szappan, egy evőkanál só és szódabikarbóna, valamint 3 csésze víz.

Szükséged lesz még egy zöldségreszelőre és egy műanyag edényre. Fogj egy szappankockát, és reszeld le egy durva reszelőn. Ha nincs kéznél ilyen, vágja a szappant egy késsel apró darabokra. Egy külön edénybe önts két csésze vizet, és oldd fel benne a sót és a szódabikarbónát. Tegye félre a keveréket. Állítsd alacsony gázra a fazekat, önts rá fél liter kólát, add hozzá a vizet és az összetört szappant.

Melegítsük addig, amíg a szappan össze nem keveredik a folyadékkal. Kapcsoljuk el a gázt, és hagyjuk kissé kihűlni a keveréket, majd adjuk hozzá a vizet a szódával és a sóval. Keverjük össze az egész keveréket, és öntsük egy műanyag edénybe. Hagyja a keveréket teljesen kihűlni, ekkorra már szilárd állagú lesz a szappan hozzáadása miatt.

Mire használjuk a házi készítésű keveréket?

Rengeteg lehetőséged van, és csak rajtad múlik, hogyan használod ezt a zseniális tisztítószert. Először is, használhatod mosogatáskor, amikor megégett és rászáradt ételekkel van dolgod. Egy másik lehetőség, hogy a fürdőszobában használod, az iszap és a vízkő ellen. Zseniális a WC-kben, ahol az idővel felhalmozódott sárga elszíneződések láthatók. Vigyen fel egy keveset a termékből egy szivacsra, és törölje le a piszkos felületeket. A körtében található foszforsav a legjobb vízkőoldóként működik, míg a szappan és a szóda fertőtleníti a felületet.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche