Ropogós, aranyszínű leveles tészta finomság tejföllel, fahéjjal és bogyós gyümölcsökkel töltve – Nyami!

A tejföllel, fahéjjal és bogyós gyümölcsökkel töltött ropogós, aranyszínű leveles tészta finomság tökéletes édes csemege minden alkalomra. Ez a desszert ötvözi a tejföl lágyságát, a fahéj aromás ízét és a bogyós gyümölcsök friss lédússágát, mindezt ropogós leveles tésztába csomagolva. Elkészítése gyors és egyszerű, tökéletes azokra az alkalmakra, amikor valami különlegessel szeretné megkínálni szeretteit. Élvezze ennek az ellenállhatatlan finomságnak minden egyes falatját!

Ha neked is van kedvenc recepted, mindenképpen írj róla a Facebook-csoportunkban, és látogass el a csoportba, ahol minden nap rengeteg remek receptet találsz.


Ropogós aranyló leveles tészta finomság tejföllel, fahéjjal, bogyós gyümölcsökkel, mogyoróval és mandulapehellyel töltve

Amire szükségünk lesz:

Háttér:

Teljesítés:

  • 30 g tejföl – a tészta kenéséhez
  • 2 g őrölt fahéj – a szóráshoz és az ízesítéshez
  • 50 ml olvasztott vaj – az utolsó ecseteléshez
  • 50 g puha vaj – a tészta másik 1/2 részének megkenéséhez
  • 100 g pörkölt, apróra vágott földimogyoró
  • 30 g mandulapehely

Bogyós gyümölcsök keveréke:

  • 500 g fagyasztott bogyós gyümölcsök
  • 50 g méz
  • 50 g kukoricakeményítő

A díszítéshez és a szóráshoz:


Hogyan kell eljárni:

1. Háttér: Készítsük el a leveles tésztát úgy, hogy sodrófával óvatosan kinyújtjuk, és egy tányérral kivágjuk. A tészta egyik felét megkenjük tejföllel, és megszórjuk őrölt fahéjjal.

2. Cím: A fagyasztott bogyókat tegyük egy lábasba a tűzhelyre – keverjük meg és főzzük kb. 10 percig alacsony lángon, amíg megpuhulnak, majd ízesítsük mézzel – keverjük meg és főzzük tovább. Végül adjuk hozzá a kukoricakeményítőt – keverjük meg és főzzük, amíg besűrűsödik. Ha a bogyós töltelék megfőtt, tegyük át egy tálba, fedjük le fóliával, és hagyjuk egy kicsit hűlni.

3. Ha a bogyós töltelék kihűlt, kenjük rá a tejföllel és fahéjjal megkent leveles tészta felére.

4. Ezután a tészta másik 1/2 részét megkenjük puha vajjal, megszórjuk pirított, apróra vágott mogyoróval és mandulapehellyel.

5. Ezután hajtsuk össze a két tésztafelet, a végeket ragasszuk össze az ujjainkkal és egy villa segítségével. Igazítsuk egymáshoz a végeket, és ismételjük meg a folyamatot a második leveles tésztánál.

6. Tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire, szúrjuk meg villával, és kenjük meg olvasztott vajjal.

7. Előmelegített sütőben 180 °C-on 25 percig sütjük őket, amíg aranyszínűek és ropogósak lesznek.

8. Sütés után szórjuk meg őket porcukorral, és tálaljuk szeretettel, jóízűen és örömmel.

Barátaim, jó ízeket kívánunk!

VIDEÓVEZETŐ:

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche