Sárgulnak a levelei az új paradicsomtól? Ne ess kétségbe. A következőképpen javíthatja ki

A paradicsomlevelek sárgulása megőrjíthet. De ne aggódjon, tanácsokkal teli cikkünk segít visszaszerezni az irányítást paradicsombirodalma felett.

Mindannyian szeretjük a paradicsomot – azokat az édes, lédús gyümölcsöket, amelyekből szószokat, salátákat készíthetünk, vagy akár önmagában is fogyaszthatjuk. Akár tapasztalt kertész, akár kezdő, a levelek sárgulása olyan probléma, amelyet tudnia kell kezelni. De ne hajtsd le a fejed! A kertészetben nincs olyan probléma, amelyet ne lehetne megoldani. Tehát kezdjük el keresni a megoldást erre a bosszantó kerti problémára.

Tekintse meg a kezdőknek szóló paradicsomtermesztési tippekkel teli videót!

Miért sárgulnak a levelek a paradicsomon?

Számos oka van annak, hogy a paradicsom levelei sárgulnak. Néha ezt a tápanyagok, például a nitrogén, a foszfor vagy a kálium hiánya okozza. További okok lehetnek a rossz öntözés, gombás vagy bakteriális fertőzések, a kártevők túlszaporodása, a hőmérséklet-változások okozta stressz vagy akár a túlöntözés. Fontos, hogy helyesen azonosítsa az okot, hogy megfelelő korrekciós intézkedéseket tudjon tenni.

Mi a helyzet a sárga paradicsom leveleivel?

Ha azonosította a levelek sárgulásának okát, a lehető leghamarabb foglalkoznia kell a problémával. Adjon hozzá műtrágyát, csökkentse vagy fokozza az öntözést. Ha kártevők vagy fertőzések jelenlétét észleli, alkalmazzon biológiai vagy kémiai eszközöket a visszaszorításukra. És ne felejtse el rendszeresen ellenőrizni a paradicsom állapotát, hogy a probléma ne térjen vissza.

Mi a legjobb megelőzés a levelek sárgulása ellen?

A megelőzés mindig jobb, mint a gyógyítás, és ez vonatkozik a sárguló levelekre is. Például egyes paradicsomfajták jobban ellenállnak a betegségeknek és a stressznek. Válassza ki azokat, amelyek megfelelnek az éghajlati viszonyoknak és a növekedési környezetnek.

Ültetés előtt győződjön meg arról, hogy a talaj, amelyben a paradicsomot termeszti, tápanyagban gazdag és jó szerkezetű. Rendszeresen dúsítsa komposzttal vagy szerves trágyával. A paradicsomot rendszeresen és kellően öntözzük, de kerüljük a bevizesedést. A paradicsomnak állandó vízellátásra van szüksége, de a túl nedves talaj gombás fertőzésekhez és gyökérproblémákhoz vezethet. Győződjön meg arról, hogy a paradicsom minden nap legalább 6-8 órát süt a teljes napon.

Forrás:

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche