Semmi vegyszer vagy ecet. Nagyon könnyen megszabadulhat a vízforralóban lévő vízkőtől

Kétféle vízforralóval találkozhatunk a konyhában. Vannak, akik hagyományos, míg mások elektromos vízforralóban vizet forralnak. Azonban bármelyik opciót is választjuk, a vízforralóval kellően vigyáznunk kell.

Vízkő és lerakódások keletkezhetnek mind az elektromos, mind a vízforralókban. Ez befolyásolja a működésüket. Honnan származik a vízkő és hogyan távolítható el? Eloszlatunk minden kétséget.

A vízkő a vízforralóban természetes módon képződik

Egyes régiókban a vízkő a vízforralóban nagyon lassan képződik, és gyakorlatilag láthatatlan. Másoknál viszont szinte azonnal felmerül. Mit érint? Mindenekelőtt a víz állapota fontos.

Akár elektromos, akár klasszikus vízforralót választ, a vízkő kialakul. Gyorsabban jelenik meg, ha a területen kemény a víz. A vízkő azonban még lágy vízzel sem kerülhető el.

A víz forralásakor ásványi anyagok válnak ki, amelyek aztán lerakódnak a vízforraló falán és a készülék egyéb részein. Ez befolyásolja a vízforraló teljesítményét, ezért mielőbb meg kell szabadulnunk a vízkőtől.

Hogyan hat a vízkő a vízforralóra?

A falakon és a készülék belsejében lévő fűtőelemen lerakódott vízkő a vízforraló nem megfelelő működéséhez vezethet. A víz tovább forr. Néha kellemetlen szag is érezhető belülről.

Rendszeresen mossa ki a vízforralót, és távolítsa el róla a vízkövet. Ez megakadályozza a nagy lerakódások kialakulását. Mi a legjobb módja a vízkő eltávolításának? Egyáltalán nem kell citromsavat és ecetet használni.

Hogyan távolítsuk el a vízkövet a vízforralókról

A vízforralót szódabikarbónával vízkőmentesítheti. Egyszerűen keverjen össze két evőkanál szódabikarbónát vízzel, és öntse a vízforralóba. Hagyja a keveréket a készülékben 2 órán át, majd alaposan mossa le.

Egy másik lehetőség a burgonyahéj használata. Tedd őket egy vízforralóba, öntsd fel vízzel és forrald fel. A vízkő és a lerakódások azonnal eltűnnek. A vízforraló olyan lesz, mint az új, de nem szabad megfeledkeznünk a készülék rendszeres tisztításáról.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche