Puha, édes és gyorsan elkészíthető – így jellemezhetnéd ezeket a süteményeket. Ha egyszer elkészíti őket, örökké élvezheti őket. Elkészítésükhöz mindössze 5 hozzávalóra és egy sütőre van szüksége.

Fotó: shutterstock/az én szemszögemből

A kókuszdió ideális snack különféle alkalmakra. Tálalhatod őket egy partin, vagy kávé vagy tea édes kiegészítőjeként. Számos recept létezik ehhez az édességhez, és mindenki saját ízlése szerint alakíthatja. Az alaprecepthez csokoládé-, dió- vagy egyéb diódarabokat is adhatunk. Azonban akár az eredeti finomságok híve vagy, akár csak az édességeket szereted, ezek a sütemények biztosan megfelelnek az elvárásaidnak.

Egyáltalán nem kell semmi az elkészítéséhez. Mindössze 5 hozzávalóra és néhány szabad percre van szüksége. Valójában a legtöbbjük a sütőben készül. Itt kapja meg a keverék nedves közepét és ropogós felületét. Felépítésüknél fogva sok ember kedvenc desszerte a világon.

A kókuszdió receptje

Hozzávalók:

  • 200 g kókuszreszelék,
  • 200 g finom cukor,
  • 2 tojás,
  • egy teáskanál vanília kivonat,
  • csipet só.

Elkészítés módja

  1. Először is melegítse elő a sütőt. Kapcsolja be és állítsa 180 °C-ra. Vegyünk ki egy tepsit és béleljük ki sütőpapírral.
  2. Egy nagy tálban keverjük össze a kókuszreszeléket és a cukrot. Ezután adjuk hozzá a tojást és a vaníliakivonatot, és ne felejtsük el a sót. Mindent alaposan keverjünk össze, amíg az összetevők teljesen össze nem keverednek. A keveréknek nedvesnek és enyhén ragacsosnak kell lennie.
  3. Egy kanál segítségével kis golyókat formázunk a kókuszos keverékből. Sütőpapíros tepsire helyezzük őket, és körülbelül 15 percre a sütőbe tesszük. Ez idő alatt a tetejének kissé barnának kell lennie.
  4. Ennyi idő elteltével hagyja kihűlni a tálcát. A kész kókuszt hidegen tálaljuk.

Szerkesztőség Szenvedély benned.

Kapcsolódó cikkek:

Finom panna cotta – krémes desszert az asztalon. Kedvenc italának hozzáadásával megváltozik az íze

Nem találsz gyorsabb sajttorta receptet. 20 perc alatt elkészítheted, mixer és sütő nélkül