Soha ne adj emberi táplálékot a kutyádnak, mert megölheti

Tartsa meg a csokoládét esti uzsonnára. Nagyon káros lehet a kutyákra. Egy ideig tart az emésztésük, és lyukat üthet a gyomrukban. A csokoládé teobromint tartalmaz, amely könnyen felszívódik az emberi szervezetben. A kutyáknál ennek pont az ellenkezője.

Ezután a toxinok felhalmozódhatnak a szervezetükben. Persze ez a kutya méretétől is függ. Ha egy nagytestű kutya megeszik egy tábla csokoládét, amit kiásott a kukából, sokkal kisebb az esélye annak, hogy megsérüljön, mint ha egy kis kutya ugyanannyit eszik meg. Ezzel azonnal állatorvoshoz kell menni.

Az étcsokoládé, a főzőcsokoládé vagy a kakaó különösen veszélyes. Ezek rendelkeznek a legmagasabb teobromin értékkel. A tejben és a fehérben a legalacsonyabb. Ha egy kutya véletlenül sok csokoládét és így teobromint is kap, az szabálytalan szívverésben, görcsrohamokban vagy szívrohamban nyilvánulhat meg.

A nagy mennyiségű csokoládé szívrohamot okozhat

Az enyhébb tünetek ekkor a hányás vagy a hasmenés. Meglepő módon a kutyájának más élelmiszerekben sem kellett volna húst fogyasztania. Főleg a rosszul feldolgozott. A nyers halhúst tartsa meg magának sushiban. Higgye el, sok bajtól kíméli meg a kutyát.

Feltéve, hogy kutyája ott szagol, ahol tud, és nem bánja, hogy a szemetesben turkál, dobja a kis húscsontokat egyenesen a szemetesbe. A hal-, csirke- vagy pulykacsontok fulladást vagy súlyos torokkárosodást okozhatnak. Bár a kutyát gyakran csonttal ábrázolják, a valóságban ez nem biztonságos számára.

Dió, mazsola vagy szőlő nem alkalmas

Egyéb nem megfelelő élelmiszerek közé tartozik a makadámdió, a mazsola vagy a szőlő. Ha a kutyája egy őrizetlen pillanatban lenyeli őket, jobb, ha elmegy állatorvoshoz. Ezenkívül ne etesd édességgel. Nem veszélyesek rá, de az ezzel járó későbbi elhízás veszélyes.

Minél kevesebb só, annál jobb

„A táplálkozási hibák, amelyekkel a műtétek során találkozunk, nagyon gyakoriak és mélyen gyökereznek. A táplálkozási hibák nagy horderejű és gyakran visszafordíthatatlan változásokat okozhatnak a szervezetben.” Jan Kňákal állatorvos mutatja be számára. „Szukák szexuális ciklusának zavarai, allergiás állapotok súlyosbodása, vese-, máj- és hasnyálmirigy-működési zavarok” felsorolja, mi történhet a kutyával. „Ezeket a hibákat el kell kerülni annak érdekében, hogy hűséges barátunk elégedett legyen.” kimondja és beszél a nem megfelelő granulátumokról vagy azok hússal való kombinációjáról.

Nem ajánlott túl fűszeres ételeket adni kutyájának, mert irritálhatják a gyomrát. Ne adj neki zsíros húst vagy sült ételeket sem. Ezek is ronthatnak a szervezetében. És ha szeretne adni valamit a kutyának az asztalról, emlékezzen egy szabályra. Minél kevésbé sós, annál jobb.

Források: , ,

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche